sunnuntai 31. joulukuuta 2017

LOPPUVUODEN LEFFAT

IRON MAN 2 (2010)
Iron Man 2:ssa maailmalle on selvinnyt, että miljardöörikeksijä Tony Stark on panssaroitu supersankari Iron Man. Hallitus, lehdistö ja yleisö painostaa häntä jakamaan keksintönsä armeijan kanssa, mutta Tony on vastahakoinen paljastamaan Iron Manin panssarin salat, koska hän pelkää tietojen livahtavan vääriin käsiin. Pepper Potts ja James "Rhodey" Rhodes rinnallaan Tony solmii uusia liittoutumia ja kohtaa vahvoja uusia vastustajia.

Jatkoin lokakuussa urakkaani näiden leffojen parissa. Pidän Tony Starkin huumorista näissä leffoissa eikä Pepper Potts ärsyttänyt niin paljon kuin yleensä! Mitäpä sitä lisäämään, kaikille on jo varmasti selvinnyt kuinka paljon näistä pidän.

Pääosissa mm. Robert Downey Jr., Scarlett Johansson ja Gwyneth Paltrow.
THOR (2011)
Maailmassa on monia sankareita-mutta vain yksi heistä on jumala. Kun ylimielinen soturi Thor karkoitetaan Maahan omasta maailmasta Asgårdista, hänen on taisteltava saadakseen menetetyt voimansa takaisin. Langenneen ukkosen jumala on häntä tuhoamaan lähetettyjen joukkojen jahtaamana käytävä taistoon ja ymmärrettävä, mitä todellinen sankaruus edellyttää.

Thorit olen katsonut mielestäni vain kaksi kertaa aiemmin, joten tätä en muistanut yhtä hyvin kuin Iron Manit. Olin siis jo hieman unohtanut mitä tässä tapahtuu. Pidän päänäyttelijöistä paljon ja olen niin iloinen ettei näitä Marvelin leffoja ole pilattu. Onneksi nämä ovat onnistuneet, toisin kuin DC:n leffat! Nämä ovat yksiä parhaimpia asioita, mitä saa odottaa. Saan kyllä kiittää poikaystävääni siitä, että tutustutti mut näiden maailmaan.

Pääosissa mm. Chris Hemsworth, Natalie Portman ja Tom Hiddleston.
THE PRINCESS DIARIES (2001) suom. Prinsessapäiväkirjat
Heikosta itseluottamuksesta kärsivä Mia (Anne Hathaway) kokee elämänsä yllätyksen, kun hän tutustuu ensimmäisen kerran isoäitiinsä Clarisseen (Julie Andrews). Clarisse on Genovian ruhtinaskunnan kuningatar ja Mia siten aito prinsessa. Nuoren naisen koko maailma kääntyy päälaelleen silmänräpäyksessä.

Luin kesällä pitkän tauon jälkeen Meg Cabotin Prinsessapäiväkirjat 1 & 2 osat ja pidin kirjoista edelleen! Joten kun eräänä päivänä Viaplayta selaillessa törmäsin tähän leffaan oli se pakko katsoa. Mun suuri heikkous on Disneyn tällaiset teinikomediat tai ei edes välttämättä ole pakko olla Disneyn! Näitä katsoessa saa heittää aivot narikkaan ja nauraa. Näistä myös usein saa hyvän fiiliksen!

Pääosissa mm. Julie Andrews, Anne Hathaway ja Hector Elizondo.
THE PRINCESS DIARIES 2: ROYAL ENGAGEMENT (2004) suom. Prinsessapäiväkirjat 2
Mia Thermopolis (Anne Hathaway) valmistautuu vastaanottamaan Genovian pienen ruhtinaskunna kruunun. Hän ehtii tuskin muuttaa linnaan, kun hänen elämänsä kääntyy päälaelleen. Hän ei vain joudu kuningattareksi suunniteltua aikaisemmin, vaan hänen on myös mentävä naimisiin voidakseen tehdä sen! Kosijoita riittää, mutta aika on käymässä vähiin. Onnistuuko Mia löytämään sen oikean ennen kuin määräaika umpeutuu?

Ja tottakai oli pakko jatkaa heti perään tähän! Tämä poikkeaakin sitten kirjoista jo jonkin verran (tai ainakin siitä 2 osasta.. Tulevia en tiedä/muista). Pidin tästäkin leffasta, enkä oikein osaa sanoa kumpi oli parempi. Ehkä ensimmäinen? Suosikkini näyttelijöistä taitaa kuitenkin näissä leffoissa Hathawayn sijaan olla ihana Julie Andrews.

Pääosissa mm. Julie Andrews, Anne Hathaway ja Chris Pine.
MOTHER'S DAY (2016) 
Sandy on eronnut hiljattain ja havaitsee itsetuntonsa rakoilevan ex-puolisonsa uuden, nuoremman ihastuksen astuttua äitipuolen asemaan. Onko hän korvattavissa äitinäkin? Miranda on suosittu tv-juontaja ja uhrannut perhe-elämän uralleen – kunnes hänen teinivuosinaan adoptioon antamansa tytär ilmestyy tutustumaan äitiinsä. Jesse rakastaa etnistaustaista miestään niin paljon, että on katkaissut välinsä rasistiseen äitiinsä – jopa niin perusteellisesti, että on kertonut miehelleen äitinsä olevan kuollut. Yllätys onkin suuri, kun Jessen vanhemmat päättävät tulla äitienpäivänä yllätysvierailulle. Bradley on leskeksi jäänyt kahden tyttären yksinhuoltajaisä, joka joutuu elämään lapsiensa kanssa ensimmäisen äitienpäivän ilman vaimoaan.

Pidän tuottajan aikaisemmista elokuvista Valentine's Day ja New Year's Eve. Leffa seuraa useita eri henkilöitä ja mutkien kautta tarinat linkittyvät toisiinsa. Tämä tosin oli näistä kolmesta ehkä vähiten suosikkini. Tosin New Year's Evestä en meinaa muistaa mitään kun katsomisesta niin kauan, joten en mene vannomaan! Näyttelijät ovat myös mieleeni näissä elokuvissa.

Pääosissa mm. Jennifer Aniston, Kate Hudson ja Julia Roberts.

BAD MOMS (2016)
Kuten monet äidit, Amy pitää huolta kaikista muista paitsi itsestään. Hänen elämänsä on täydellistä: onnellinen avioliitto, ylisuorittavat lapset, kaunis koti ja 365 hyvää hiuspäivää vuodessa. Hän leipoo koulun myyjäisiin ja on mukana kaikissa mahdollisissa vanhempainkomiteoissa töidensä ohella. Ja hän saa sen näyttämään helpolta. Mutta pinnan alla Amy on romahtamaisillaan. Liikaa töitä, liikaa velvollisuuksia ja liikaa univelkaa. Miksi raataa, kun arvostustakaan ei juuri saa? Mitä tapahtuisi, jos hän tekisi vaihteeksi juuri mitä itse haluaa? Tympääntyneenä Amy yhdistää voimansa kahden muun ylistressaantuneen äidin kanssa ja alkaa kapinoida. Kerrankin nämä äidit nauttivat vapaudesta, hauskanpidosta ja hemmottelusta! Tämä vie heidät kuitenkin törmäyskurssille vanhempainyhdistyksen kuningattaren Gwendolynin ja häntä seuraavien täydellisten äitien kanssa.

Selkeesti mulle tuli jokin pakottava tarve katsoa komedioita ja pistää kunnolla aivot narikkaan. Varmaankin kouluhommien vastapainoksi nämä oli todella hyviä elokuvia. Tästä pidin kyllä oikeasti ja voisin hyvinkin mennä katsomaan tällä hetkellä elokuvissa pyörivän jatko-osan (A Bad Moms Christmas). Parempi tämä oli kuin Mother's Day! Ja Mila Kunis on yksi suosikki näyttelijöistäni.

Pääosissa mm. Mila Kunis, Kathryn Hahn ja Kristen Bell.
STAR WARS: THE FORCE AWAKENS (2015)
Kylo Ren ja uhkaava First Order -joukko nousevat Imperiumin tuhkasta. Luke Skywalker puolestaan on kadonnut juuri, kun häntä eniten tarvittaisiin. Romunkerääjä Rey ja iskujoukoista loikannut Finn yhdessä Han Solon ja Chewbaccan kanssa ryhtyvät epätoivoiseen yritykseen rauhan palauttamiseksi galaksiin.

Oli pakko katsoa muistin virkistämiseksi tämä ennen uusimman Star Warsin katsomista. Leffa saa aikaan kylmiä väreitä ja oma lempparini on tottakai suloinen BB-8! Tarina on hyvä, vaikka meneekin aikalailla samalla kaavalla kuin Star Wars IV. Ja hauskaa miten paljon näistä pidän, vaikka katsoin Star Warsit ensimmäisen kerran vasta noin kaksi vuotta sitten. Nämäkään eivät olisi ennen kiinnostaneet ollenkaan, mutta taas saan kiittää poikaystävääni tässä. :D Pidän myös siitä, kuinka vanhat näyttelijät on otettu näihin uusiin elokuviin mukaan.

Pääosissa mm. Daisy Ridley, Adam Diver ja John Boyega.
THE SANTA CLAUSE (1994) suom. Mutta mitä tapahtui joulupukille?
Tällaista joulupukkia ei ole ennen nähty! Jouluaaton aattona lelukaupan omistaja, Scott Calvin, joutuu todella hankalaan tilanteeseen. Oikea joulupukki on juuri tippunut hänen talonsa katolta. Joulupukin viereltä Scott löytää "hätätilanteen ohjeet", jossa häntä kehotetaan välittömästi astumaan pukin tilalle. Kun Scott pukeutuu joulupukin asuun, hän samalla lupautuu oikeaksi joulupukiksi kaikkine velvollisuuksineen. Tämän jälkeen Scottin paino alkaa äkkiä nousta ja hänen partansa kasvaa hurjaa vauhtia. Ahtaitten savuhormien ja tuittupäisten tonttujen ympäröimänä Scott astuu suoraan olohuoneisiimme. Mukanaan hänellä on reki täynnä häikäisevää komiikkaa. "Mutta mitä tapahtui joulupukille?" on koko perheen taattu suosikki.

Muistan kun joskus nuorena joulun alla satuin näkemään televisiosta tämän elokuvan ja pidin siitä! Seuraavana päivänä tulikin toinen osa ja se oli menoa se. :D Tästä tuli itselleni yksi joulun klassikoista ja olikin pakko tässä joulun alla katsoa tämä pitkästä aikaa! Muita osia en ehtinyt katsoa, mutta voisi ne näin joulun jälkeenkin vielä vilkaista. Tai ehkä jätän suosiolla ensi jouluun.

Pääosissa mm. Tim Allen, Eric Lloyd ja Wendy Crewson.
SPIDER-MAN: HOMECOMING (2017)
Nuori Peter Parker/Spider-Man, joka nähtiin ensi kertaa elokuvassa Captain America: Civil War, totuttelee uuteen identiteettiinsä hämähäkinverkkoja viskovana supersankarina elokuvassa SPIDER-MAN: HOMECOMING. May-tätinsä kanssa asuva Peter palaa kotiin yhä innoissaan kokemuksestaan Avengersien kanssa. Uuden mentorinsa Tony Starkin valvovan silmän alla Peterin paluuta tavalliseen arkeen häiritsevät vain hänen haaveensa todistaa olevansa muutakin kuin vain ystävällinen koko naapuruston Spider-Man. Mutta kun Vulture ilmestyy kuvioihin uutena pahiksena, kaikki mikä on Peterille tärkeää joutuu vaaraan.

En ehtinyt käydä katsomassa tätä kesällä elokuvissa, joten tätä odotettiin Blu-raylle kuin kuuta nousevaa. Kävinkin ostamassa tämän poikaystävälleni syntymäpäivälahjaksi ja katsoimme tämän heti! Spider-Manista on tehty monia elokuvia, mutta mielestäni tämä vie voiton kaikista. Tietysti viittaukset Marvelin universumiin ja muihin leffoihin tekevät katsomisesta vielä parempaa. Ja suosikkini Robert Downey Jr. näyttelee Iron Manina tässä. Pidin ja paljon!

Pääosissa mm. Tom Holland, Michael Keaton ja Jacob Batalon.
STAR WARS: THE LAST JEDI (2015)
Skywalker-saaga saa jatkoa Lucasfilmin elokuvassa Star Wars: The Last Jedi, kun The Force Awakens -elokuvasta tutut sankarit yhdistävät voimansa galaktisten legendojen kanssa ja matkaavat eeppiselle seikkailulle, jonka varrella kohdataan niin ikivanhoja arvoituksia kuin järisyttäviä paljastuksia menneisyydestä.

Käytiin katsomassa joulupäivänä tämä elokuvissa. Nämä on näitä harvoja leffoja joita saa aikaiseksi käytyä katsomassa leffateatterissa. Haluaisin käydä useamminkin, mutta lippujen hinnat ovat nykyään jotain aivan järkyttävää. 2D näytös oli elokuvasta kalliimpi kuin 3D (jota en ikinä suostu katsomaan) ja liput maksoivat 15,40€/kpl. En ole varmaan ikinä maksanut noin paljon leffalipusta. Tuolla hinnalla saa elokuvan ostettua jo itselle kun se ilmestyy Blu-rayna. Muta kuitenkin... itse elokuvasta tykkäsin taas! Vähän pitää edelleen sulatella ja tekisi mieli nähdä uudestaan. En pitänyt Kylo Renistä ollenkaan ensimmäisessä elokuvassa, mutta tässä tapahtui huomattava kehitys hahmossa ja jopa tykästyin! Ihanaa myös, että Lukea näkyi tässä enemmän. 

Pääosissa mm. Mark Hamill, Carrie Fisher ja Daisy Ridley.
CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER (2011)
Captain America: The First Avenger keskittyy Marvel-universumin varhaisiin päiviin. Steve Rogers  ilmoittautuu vapaaehtoiseksi osallistumaan kokeiluun joka muuttaa hänet Captain Americana tunnetuksi supersotilaaksi. Captain Americana Rogers liittyy sotavoimiin Bucky Barnesin ja Peggy Carterin kanssa sotiakseen roistomaisen Red Skullin johtamaa pahaa HYDRA-organisaatiota vastaan.

Tuli pieni tauko Marvelien läpikäymisessä alusta alkaen. Kyseinen leffa kuuluu ehkä inhokkieni joukkoon vain sen takia, että tämä on hieman tylsä. Nyt kuitenkin viihdyin tämän parissa ensimmäistä kertaa hyvin. Katsoin joulun välipäivinä tämän ihan rauhassa yksin ja jotenkin keskityin elokuvaan enemmän kuin koskaan. Ja katselen kyllä mielelläni Chris Evansin elokuvia. Nyt voinkin ensi vuoden puolella jatkaa Avengersin parissa. 

Pääosissa mm. Chris Evans, Hayley Atwell ja Sebastian Stan.
THE LORD OF THE RINGS: THE FELLOWSHIP OF THE RING (2001) - Extended edition suom. Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit
Frodo ja kahdeksan rohkeaa Sormuksen ritaria lähtevät vaaralliselle matkalle kohti Mordorin maata tehtävänään tuhota mahtavia taikavoimia sisältävä Valtasormus. Musta Ruhtinas Sauron - Sormuksen takoja - lähettää pahuuden palvelijansa tuhoamaan saattueen. Jos Sauron saa Sormuksen haltuunsa, Keski-Maa on tuhoon tuomittu. Neljällä Oscarilla palkittu tarunomainen elokuva, hyvän ja pahan taistelusta, ystävyydestä ja uhrauksista vie katsojan maailmaan, jolle mielikuvituskaan ei vedä vertoja.

Viimeinen leffa tälle vuodelle. Mikä loistava valinta! Ostin itselleni joululahjaksi kauan himoitsemani Taru sormusten herrasta boksin Blu-rayna, joka sisältää jokaisen kolmen elokuvan pidennetyt versiot. En olekaan katsonut näitä ainakaan neljään vuoteen, joten oli jo aikakin! Ihan parhaita! Ja tän elokuvan muusikit, rakastan. Nämä pidennetyt versiot kestävät niin kauan, että joutuu melkeinpä katsoa kaikki osat kahdessa erässä. :D Nyt tuli myös suuri himo lukea nämä kirjat, en ole lukenut kuin ensimmäisen osan joskus viisi vuotta sitten. Joten ehkä vihdoin!

Pääosissa mm. Elijah Wood, Sean Astin ja Ian McKellen

Uudet elokuvat: 4

Uusintoja: 8

2017 katsotut elokuvat 43/75

kuvat imdb
elokuvien synopsis finnkino.fi, makuuni.fi ja leffatykki.com

2 kommenttia :

  1. THOR <333

    Pitäis varmaan katsoa nuo Star Warsit... Oon kyllä nähnyt niistä useamman kerran ehkä 4 ekaa osaa, mutta en oo varma osasinko tyyliin ees puhua sillon ku siitä on niin järkyttävän kauan aikaa :DDd Naapurin pojat oli Star Wars -faneja ja pakotti mut katsomaan niitä myös vaikken tajunnut mistään mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihan missannut tän sun kommentin! :D :(

      Thor oli<3 Seuraavana uusinta vuorossa olisi Thor 2 ;)
      JA siis katso Star Warsit ! Mä katoin ne ekaa kertaa kanssa pari vuotta sitten ja tykästyin oikeesti. Okei ne 2000-luvun alussa tehdyt I-III osat oli ihan sukkia, mutta katsoin silti :'D Mutta siis ihanat ekana tehdyt Star Warsit IV-VI oli hyviä! Ja sit aah nää uudet on niin hyviä, en varmaan ikinä kyllästy näihin. :D Ja siis aiempi kokemus mulla oli Star Wars leffoista juurikin jostain ala-asteelta kun kaverin isoveli katsoi näitä. Muistan vaan etten tajunnut mitään ja vaikutti surkeilta :D Kuinka väärässä olin.

      Poista

Kiitos kommentista ! :)