maanantai 12. joulukuuta 2016

KATSAUS TULEVAAN KEVÄÄSEEN 2017!

Monien muidenkin tapaan, olen selaillut eri kustantajien kevään katalogeja. Halusin kirjata itseäni kiinnostavat kirjat ylös, jotta ne eivät pääse unohtumaan. Katalogien selaileminen on vain niin ihanaa!LUCINDA RILEY - SEITSEMÄN SISARTA (maaliskuu)
Maia D’Aplièse ja hänen viisi sisartaan ovat kokoontuneet heidän lapsuudenkotiinsa Atlantikseen – upeaan, syrjäiseen linnaan Genevenjärven rannalla. Pa Salt, heidän isänsä, omalaatuinen miljonääri, on kuollut. Pa Salt on adoptoinut jokaisen tytön vauvana, ja nyt, tämän kuoleman jälkeen, saa jokainen heistä kirjekuoren, joka sisältää vihjeen tytön historiaan. Maian vihje vie hänet toiselle puolelle maailmaa, Rio de Janeiroon, jossa hänen tarinansa palapeli alkaa rakentua.
PAUL KALANITHI - HENKÄYS ON ILMAA VAIN (tammikuu)
Paul Kalanithi, 36-vuotias neurokirurgi, on valmistumassa kymmenen vuoden erikostumisvaiheen jälkeen. Hän kohtaa päivittäin työssään syöpään sairastuneita, joiden ennuste ei ole paras mahdollinen. Kunnes eräänä päivänä hän saa oman diagnoosinsa: neljännen vaiheen keuhkosyöpä.

Uskoisin, että tämä kirja tulee koskettamaan ja syvästi.MIKKO KAMULA - IKIMETSIEN SYDÄNMAILLA (tammikuu)
Mitä tiedät suomalaisesta mytologiasta? Metsänhaltijoita, maahisia, jättiläisiä, noitia, tietäjiä ja nykyään jo lähes unohtuneita jumalia. Millaista elämä oikeasti oli keskiajalla? Entä jos vanhat myytit olisivatkin totta?


Ikimetsien sydänmailla aloittaa kuusiosaisen Metsän kansa -sarjan, joka kertoo Juko Rautaparran uudisraivaajaperheestä 1400-luvun Savossa.

TUOMO JÄNTTI - VERSO (maaliskuu)
Verso on kingimäinen jännitysromaani. Ihmisiä joista kasvaa ruohoa ja lehtiä? Miksi? En tiedä. Kuulostaa hyvin erikoiselta ja siksi herätti mielenkiintoni!
JOJO MOYES - PARILLISIA JA PARITTOMIA (tammikuu)
En ole lukenut Moyesilta vielä yhtään mitään. Mutta olen kuullut vain positiivista hänen kirjoistaan. Omasta hyllystä löytyisi Kerro minulle jotain hyvää, joka on tarkoituksena lukea lähiaikoina. Tämäkin kirja kiinnostaa siis suuresti.
CECELIA AHERN - MUISTOJEN KERÄÄJÄ (helmikuu)
Haluan lukea kaikki Ahernin kirjat. Ensi vuodelle olisi tavoitteena lukea hyllyyni kertyneitä Ahernin kirjoja. Joten selkeesti, tämä on lukulistallani.

(kirjalle ei löytynyt vielä suomalaisia kansia)


HOLLY BOURNE - OONKO IHAN NORMAALI? (helmikuu)
16-vuotias Evie haluaa olla ennen kaikkea normaali. Hukattuaan kolme vuotta elämästään taisteluun pakko-oireista häiriötä (OCD) vastaan hän lopettelee lääkitystään ja aloittaa uuden koulun, jossa häntä ei tunneta ”tyttönä joka sekosi”.

Englantilainen Holly Bourne kirjoittaa YA-romaaneja ja bloggaa feministisistä aiheista. Oonko ihan normaali? aloittaa Hollyn suorasukaisen, hullunhauskan ja feministisen Normaali-trilogian.


PETER WOHLLEBEN - ELÄINTEN SALATTU ELÄMÄ (maaliskuu)
Kirja keskittyy eläinten sielunelämään ja tunteisiin. "Niin lähellä kuin eläimet meitä ovatkin, emme tule ajatelleeksi kuinka samanlaisia ne lopulta ovat kuin me."ELINA PITKÄKANGAS - KAJO (huhtikuussa)
Kajo on Kuura-trilogian toinen osa. Vaikka minulla onkin Kuura edelleen lukematta, on se tarkoitus lukea ennen Kajon ilmestymistä. Kirja löytyy omasta hyllystänikin! Jospa joulun jälkeen pääsisin uppoutumaan tähän ihmissusisarjan avausosaan. 


BRIITTA HEPO-OJA - HYLÄTTYJEN LASTEN KAUPUNKI (helmikuu)
Hauska ja koskettava tarina lapsista joita ei saisi hylätä, ystävyydestä jota tulee vaalia ja kaupungista, jota ei pitäisi olla olemassakaan.

Kun Mikon ailahtelevainen äiti jättää Mikon metsänlaitaan, tämän on tultava toimeen omillaan. Metsän keskeltä Mikko löytää kummallisen kaupungin, jossa ei ole lainkaan aikuisia. 

Kirja on maagista realismia.
SINI HELMINEN - KAARNAN KÄTKÖSSÄ (maaliskuu)
Tämä esikoisteos aloittaa neliosaisen reaalifantasiasarjan Väkiveriset, jossa kotimainen mytologia tunkeutuu elävänä ja kihelmöivänä nuorten arkeen. Kirjassa on myös jännitystä ja romantiikkaa.EVE HIETAMIES - HAMMASKEIJU (helmikuu)
Yösyötöstä ja Tarhapäivästä tuttujen Antti ja Paavo Pasasen tarina jatkuu! Yhtäkkiä Pasasen pienperheessä on ekaluokkalainen – mihin se vauva katosi, ja mihin se on taas hukannut kännykkänsä?

Itseltäni löytyy omasta hyllystä kaksi edellistä osaa. Tosin jos rehellisiä ollaan niin ne ovat edelleen työn alla.. eli lukematta. Aion ne kuitenkin toivottavasti lähitulevaisuudessa lukea, joten tämäkin menee ehdottomasti lukulistalle!


STEPHENIE MEYER -  KEMISTI (tammikuu)
"Twilight kirjailija räjäyttää pankin nerokkaalla aikuistentrillerillään".

En ole lukenut Meyeriltä muuta kuin Twilight-sarjan ja siitäkin jo muutama vuosi. Mielenkiinnosta haluan kokeilla kirjailijalta joitain muutakin. En muutenkaan ole lukenut trillereitä (ehkä yhden?), joten haluan mennä välillä mukavuusalueen ulkopuolelle.


K.K. ALONGI - ANSASSA (maaliskuu)
Alongin Kevätuhrit-sarja saa jatkoa. Ensimmäinen osa Kevätuhrit jäi hyvin jännittävään kohtaan, tätä jatkoa olen odottanut kuin kuuta nousevaa! Tämän vuoksi maaliskuu voisi tulla nopeasti ;)VERONICA ROTH - VIILLOT (tammikuu)
Cyralla on erityislahja, joka tuottaa hänelle kipua, mutta antaa myös pelottavan voiman – ja hänen tyranni­veljensä käyttää sitä häikäilemättä hyväkseen. Myös Akosilla on erikoinen lahja. Kun hänen ja Cyran kohtalot risteävät, heillä on vain kaksi vaihtoehtoa: auttaa toisiaan tai tuhota toisensa.

Pidin Rothin Outolintu-trilogiasta, joten mielenkiinnolla odotan uutta teosta kirjailijalta. Kuulostaa ainakin hyvin erilaiselta kuin Outolintu.

BECKY ALBERTALLI - MINÄ, SIMON, HOMO SAPIENS (huhtikuu)
En voi ehkä sanoinkuvailla kuinka iloinen olen tämän kirjan kääntämisestä. Luin tämän itse vasta englanniksi (äh, tämäkin postaus piti jo tehdä, olen aikaansaamaton) ja tämä kirja oli aivan mahtava! Haluan kyllä heti lukea tämän uudestaan kun suomennos ilmestyy! 
J.K. ROWLING - IHMEOTUKSET JA NIIDEN OLIPAIKAT - ALKUPERÄINEN ELOKUVAKÄSIKIRJOITUS (huhtikuu)
Kyseinen leffa oli todella hyvä! Ja muutenkin täytyykö tätä perustella? Rowlingin taikamaailma on vain pelkkää rakkautta <3 Ja Jaana Kapari-Jatan suomennos!
NICOLA YOON - KAIKKI KAIKESSA (huhtikuu)
Maddy on tyttö, joka on allerginen koko maailmalle ja elää oman kotinsa suojissa, kuin kuplassa. Olly on poika, joka muuttaa naapuriin ja Maddyn sydämeen.

Kirja on ollut lukulistallani jo ainakin vuoden. Taidan odottaa tätä suomennosta! Olen iloinen, että näitä lukulistallani olleita kirjoja suomennetaan!


R.J. PALACIO - IHME (tammikuu)
Olen niin onnellinen tästäkin! Tämä oli yksi viime vuoden parhaimpia kirjoja joita luin. Tämä on koskettava ja mielestäni jokaisen tulisi tämä kirja lukea. Itse aion ottaa tämän uusinta lukuun.. ehkä sitten lukasen tämän käännöksen?

Arvosteluni tästä kirjasta voit lukea täältä.


STEPHANIE GARBER - CARAVAL (maaliskuu)
Alkuperäisteos ei ole vielä edes ilmestynyt, vaan ilmestyy tammikuun lopulla! Tämä on salamannopeasti myyty 25 maahan ja elokuvaoikeudetkin ovat jo myyty. Caraval tuo mieleen Liisan seikkailut ihmemaassa. Pakko ottaa selvää mistä tämä ennenaikainen hypetys kumpuaa!


Yritin tehdä mahdollisimman pienen listauksen.. karsin jo nyt huomattavasti kirjoja. Silti tästä tuli todella pitkä lista. :D Halusin myös lisätä kansikuvat muistin virkistämiseksi. :) Aivan huikeita teoksia tulossa ja lukulistani paisuu paisumistaan. En varmasti näitä kaikkia tule ensi vuonna lukemaan, mutta toivottavasti joskus.

TOP 5 mitkä kiinnostavat eniten en listaa tähän kahta jo lukemaani kirjaa vaikka ne superhyviä olivatkin.

1. J.K. Rowling - Ihmeotukset ja niiden olinpaikat
2. Veronica Roth - Viillot
3. K.K. Alongi - Ansassa
4. Stephanie Garber - Caraval
5. Nicola Yoon - Kaikki kaikessa

ps. Blogger ei tehnyt yhtään yhteistyötä tämän postauksen kanssa, joten tämä näyttää varmasti aivan kamalalta mobiilissa ja ehkä eri koneillakin. Mutta... toivottavasti tästä saa edes jotain selvää. :D

24 kommenttia :

 1. Olo on kuin kaupan irtokarkkihyllyn ääressä :D Kajo ja Kaarnan kätkössä pitää ainakin lukea ja tuo Rothin uusikin kiinnostaa ja... ja... ja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo tunne oli kun katalogeja selailin :DD Mutta ikinä ei voi olla liikaa mielenkiintoisia kirjoja tulossa<3

   Poista
 2. Meillähän on aika paljon samoja listalla, vaikka top 5 on ihan erilainen. :D Pitkän listan olet jaksanut koostaa, vaikka blogger temppuili. Se teki sitä meilläkin kevään odotettujen-postauksen kanssa.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. :D Näköjään itselläni nousee edelleen kärkeen kaikki nuorten kirjat. Ehkä tähän tulee jossain vaiheessa elämää muutos :DD

   Ja joo, itsepähän halusin laittaa nuo kirjojen kuvat.. Olisi blogger muuten tehnytkin ehkä yhteistyötä kanssani.

   Poista
  2. Nuortenkirjat on jees! Kuvien kanssa meilläkin ne ongelmat oli, eikä todellakaan viitsinyt kaikkiin laittaa kuvaa. :D

   Poista
 3. Eläinten salattu elämä kiinnostaisi minuakin. Ja blogger on kyllä melko rasittava välistä, varsinkin kun yrittää saada useamman kuvan aseteltua tekstiin... Muutaman kerran mennyt hermot täälläkin. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella, että tuo eläinten salattu elämä on hyvä :) Ja jep! Blogger osaa olla kyllä hermoja raastava :D

   Poista
 4. Uu, lähes samat kirjat mitä itsekin listailin ylös! Paul Kalanithin kirja on itselläkin pakko lukea -listalla, jotenkin on vähän sellanen fiilis että itku tulee ja varmasti.

  ps. Postaus näyttää kivalle ainakin Safari -selaimella!

  VastaaPoista
 5. Me ollaan näköjään monta samaa nostettu esille. :) Tuo Lucinda Riley meni kokonaan ohi Bazarin katalogissa, kun huomasin vain Alan Bradleyn Kuolleet linnut eivät laula, koska Flavia de Luce on ♥. Täytyypä laittaa tuokin TBR-listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, haha huomasin kanssa että moni sama kirja kiinnosti :D Itse lainasin kirjastosta juuri Flavia de Lucen ensimmäisen osan. En ole suuri dekkareiden ystävä, mutta kiinnostaa silti yrittää! :)

   Poista
  2. Minäkään en lue juurikaan dekkareita, joten siinä mielessä yllätyin kuinka olen tykännyt tuosta sarjasta. :)

   Poista
  3. Toivottavasti tärppää siis minullakin! :)

   Poista
 6. Minua alkoi tuo Ihmeotukset ja niiden olinpaikat kiinnostamaan ihan jo sen takia, että siinä on niin upean hieno kansi! Tuli juuri kirjakaupassa sitä enkunkielisenä hypisteltyä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen! Kyseinen kirja oli Lontoon kaikissa kirjakaupoissa melkeinpä puoleenhintaan! Tuli hypisteltyä sitä, mutta onneksi suomalainen kansi tulee olemaan yhtä kaunis<3 Mielummin sen kumminkin suomeksi haluan omaan hyllyyn :)

   Poista
 7. Minä puolestani unohdin listaltani Rowlingin Ihmeotukset! Tuo painos on todella kaunis. En ole koskaan lukenut sitä enkä mitään muutakaan Rowlingilta paitsi tietysti itse Harry Potter -sarjan, joten vois olla aika. Se Harry Potter and the Cursed Child -kässärikään ei kiinnosta yhtään.

  Ihanaa jäädä odottamaan kevättä, kun on niin monta mielenkiintoisen kuuloista kirjaa tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan tuota painosta<3 pakko saada omaan hyllyyn! Itse en ole vuonna 2001 tehtyä Ihmeotukset ja niiden olinpaikkaa lukenut ja tämä uusi julkaistiin vasta vähän aikaan sitten. Elokuvasta tykkäsin joten tuokin on varmasti hyvä! Tosin tuohan on elokuvan kässäri :D joten ei tuo varmasti paljoa poikkea leffasta :D
   Kevät on kyllä muutenkin ihanaa aikaa ja nämä kirjat tekevät siitä vielä ihanemman!

   Poista
 8. Haha apua, miten minulta on tuo Ihmeotukset mennytkin kokonaan ohi! Onneksi on muiden blogit josta bongata ne, joita ei syystä tai toisesta älynnyt itse katalogeja selaillessaan, haha! Paljon oli listallasi sellaisia muutenkin, jotka olin itse näemmä tyynesti vaan hypännyt yli, mutta ihana vain kun tulee niin erilaisia nostoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, itsekin huomannut muiden tällaisia postauksia selatessa, että kuinka monta kiinnostavaa kirjaa meni itsellään ohi! :D On siis kiva, että näitä kiinnostavia nostellaan esille! :) Tosin TBR-pino vain kasvaa kasvamistaan!

   Poista
 9. Mukavaa kun oot huomioinut pienemmätkin kustantajat (: Hyvältä näyttää kirjojen tulevaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin koluta kaikki kustantajat läpi, mutta varmasti unohdin jonkun!! :D

   Poista
 10. Joitain samoja löytyy myös omalta listaltani, jota en ole tosin ennättänyt julkaista, kun muissa blogeissa on tullut näitä listauksia jatkuvasti vastaan ja huomaan aina, että joku kiinnostava kirja on mennyt ohi. Ja nyt lista kaipaa pientä karsimista, ettei mene ihan överiksi:D Sun kokonaisuus näyttää vielä ihan hallittavalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karsin tästä kyllä liikaa pois. Iski laiskuus noiden kuvien asettelemisessa ja hermotkin alkoivat mennä niin karsin vähän isommalla kädellä :D Jatkuvasti kyllä löydän lisää sellaisia, joita en aiemmin itse huomioinut!

   Poista
 11. Henkäys kuin ilmaa vain alkoi kiinnostamaan, enpäs ollut sitä ennen huomannutkaan! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ! :)