maanantai 30. lokakuuta 2017

HELSINGIN KIRJAMESSUT 2017



Heissan! Kotimatka messuilta on alkanut ja vihdoin aika vuodattaa ajatukset ulos. Mun piti kirjoittaa ennen messuja blogiin ennakko fiiliksiä ja nostaa esille muutamia itseäni kiinnostavia ohjelmia. Alku viikko vain oli yhtä haipakkaa ja ehdin selata messulehteä ensimmäisen kerran messuille saapuessa. Toisena ajatuksena oli, että kirjoittaisin jokaisen messupäivän jälkeen blogiin kuluneesta päivästä. Heh joo, niin varmaan. Messuilu oli yllättävän rankkaa puuhaa ja aina messuilta kaverin luokse kotiuduttua oli uppouduttava sohvalle katsomaan Frendejä ja nollaamaan pää. En myöskään kehdannut olla töykeä ihanaa kaveriani kohtaan joka minut majoitti, ja näpytellä kaikki illat konetta. Joten tässä minä, ensimmäistä kertaa junassa kaivoin koneen tällä reissulla esiin. :D

Nyt sitten mietin, että mistä sitä edes aloittaisi..

Torstaina lähdin Hennan kanssa yhtä matkaa rautatieasemalta Pasilaan ja messukeskukseen. Pieni jännitys taisi olla vatsanpohjassa meillä molemmilla. Vähän pihalla siitä, mihin pitää mennä ja miten toimia. Molemmilla siis ensimmäinen kerta Helsingissä messuilla. Kaikki sujui kuitenkin hyvin ja törmättiinkin Katriin heti alkuun. Torstai oli messujen hiljaisin päivä, joten suunnattiin heti penkomaan 2e kirjoja joita oli valtava määrä! Onneksi tehtiin tämä heti alkuun ja vältettiin pahin tungos (tosin oli raskasta kantaa kirjoja koko päivä, kun en tajunnut viedä niitä säilytykseen). Meillä taisi mennä lähemmäs pari tuntia siellä kirjoja tonkiessa. Tämän jälkeen päivä menikin vain messualueeseen tutustuessa ja ei taidettu kuunnella yhtäkään ohjelmanumeroa. Tämä tosin harmitti hieman, sillä missasin parin kirjailijan haastattelut jotka olisin erityisesti halunnut kuulla.

Päivät menivät hurjan nopeasti. Perjantaina ehdin käydä kuuntelemassa yhden keskustelun äänikirjoista (ja nyt odotan sopivaa hetkeä aloittaa BookBeat ja/tai Storytel). Viini- ja Ruokamessujen puolella oli herkullista ruokaa jota kävimme hyödyntämässä useampina päivinä. Näin päällimmäisenä tuntuu, että messuilla tuli enimmäkseen vain haahuiltua ympäriinsä ja olin todella huono keskittymään mihinkään keskusteluihin ja paneeleihin. Ehkä ensi vuonna ja ehkä silloin, jos messuille joutuu menemään yksin.

Oli ihan mahtavaa tutustua uusiin tyyppeihin ja saada kasvot eri blogeille. Joten oikeasti ei harmita yhtään, että ohjelmien kuunteleminen jäi vähäiseksi. Nautin messuista joka hetki (paitsi lauantain ryysis oli ahdistava). Monta kirjabloggaajaa jäi vielä tapaamatta, mutta toivottavasti ensi vuonna kirjallisissa tapahtumissa törmättäisiin ja ehdittäisiin jutella!

Haluan vielä kerran kiitää seurasta ihania kirjaihmisiä. Ilman teitä, messuni olisivat olleet paljon köyhemmät. Toivottavasti näemme pian uudestaan!
 Bookishteaparty
Carry On Reading
Kirjavarkaan tunnustuksia
Sivujen välissä
Mitä luimme kerran
Lukulahnan luola
ireadlikepheoberuns

Yksi odotetuimmista ohjelmista oli Dan Brownin tapaaminen! Herra saapui vihdoin Suomeen, vaikka kyselty on Da Vinci -koodin ilmestymisestä lähtien. Alkuun pelkäsin, että tapaaminen saattaisi muuttua pitkästyttäväksi ja jaksanko kuunnella tunnin. Turhaan pelkäsin. Brown oli ihan huikea tyyppi, mielenkiintoinen ja hauska! Ohjelma oli myös järjestetty mielestäni hyvin, sillä vaikka meitä oli n. 1200 ihmistä samassa salissa, isolta screeniltä näki loistavasti! Oli myös mahtavaa, että yleisö sai kysyä kysymyksiä. Tuntuu, että fanitan herraa tämän jälkeen. Ja näpyttelin itselleni heti tilauksen Adlibrikselta tulemaan Brownin uusimmasta teoksesta Alku. Haha, luen vasta sarjan ensimmäistä osaa Enkelit ja demonit, joten voi hetki kestää viidenteen osaan pääsemisessä. Olin vain myyty jo siitä, kun kuulin tapahtumien sijoittuvan kirjassa Barcelonaan.

Messut olivat opiskelijan kukkarolle ihan vähän petolliset. Ihan vähän.... Kirjoja tuli ostettua enemmän kuin oli tarkoitus. Vaikka kuinka yritin jankuttaa itselleni, että joudun taas muuttamaan kuukauden päästä ja hyllyt pursuavat jo nyt, niin silti niitä kirjoja vain kertyi. Tosin olin kyllä haukka tarjouksien kanssa ja tein hyviä löytöjä! Ajattelin tehdä ostetuista kirjoista erillisen postauksen, mutta hukun koulun tehtävien kanssa. Joten en tiedä milloin saan uutta postausta ulos. Arvostan jos joku jaksaa tämän pitkän jorinan lukea.



 Jukka Viikilä - Akvarelleja Engelin kaupungista (2€)
Marie Lu - Warcross (11,90€)
Chris Weitz - The Young World (2€)
Erika Vik - Seleesian näkijä (20€)
Ihan melkein teki pahaa ostaa viime vuoden Finlandia-voittaja noin halvalla. En käsitä. Mutta olen kyllä ihan fiiliksissä näistä! Ja Vikin kirjassa on vielä signeeraus<3

Minna Lindgren - Ehtoolehdon tuho (2€)
Jonas Gardell - Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin: 3. Kuolema (2€)
Kaari Utrio - Paperiprinssi (2€)
James Bowen - Katukatti Bob (2€)
James Bowen - Bobin maailma (2€)
Alan Bradley - Filminauha kohtalon käsissä (2,50€)
Alan Bradley - Loppusoinnun kaiku kalmistossa (2,50€)
William Golding - Kärpästen herra (Adlibris 3kpl 10€)
Pajtim Statovci - Kissani Jugoslavia (2€)
Tuula Karjalainen - Tove Jansson: Tee työtä ja rakasta (Adlibris 3kpl 10€)
Liv Strömquist - Kielletty hedelmä (10€)
Diana Gabaldon - Syysrummut (2€)
Diana Gabaldon - Tuliristi (2€)
Diana Gabaldon - Lumen ja tuhkan maa (2€)
Hirveä kasa pokkareita, mitä en edes normaalisti suosi. Osan ostin siksi, että halpa hinta sekä aiemmat osat löytyvät pokkareina hyllystä. Liv Strömquistin sarjakuvan olen halunnut lukea jo keväästä asti, sitä hieman ehdinkin jo aloitella. Tove Janssonin elämänkerta oli pakko saada, joten tuli ostettua Adlibrikselta Kärpästen herra sekä Mielikuvitus poikaystävä (jonka annoin ystävälleni). Adlibrikselta sai myös ihanan kangaskassin kaupanpäälle (sekä karkkia ja alekoodin!).

Tässä minun höpinäni messuista. Ensi vuotta odotellessa!

Kävitkö sinä messuilla? Teitkö löytöjä?

10 kommenttia :

  1. Mua harmittaa nyt niiiin paljon etten päässyt mukaan messuille!! Ja olipa kiva postaus, mukava nähdä sunkin kirjalöytöjä joskus! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis oon niin laiska tekemään noita ostopostauksia. Tai en tiedä onko se laiskuutta, en vain ikinä muista :D voisinkin yrittää skarpata tän kanssa :'D Ja hei, ens vuonna otat vapaata ja lähet meidän kanssa messuilemaan! <3

      Poista
  2. Oon edelleen vähän kateellinen tosta The Young World -kirjasta.. :D

    VastaaPoista
  3. Pahimmat ruuhkat tuntuivat olevan ruokamessuilla molempina päivinä ja launtaina aamupäivällä kahden euron kirjojen luona (jälkimmäisessä niin paljon, että tuntui oikeasti pahalta). Muuten ihmisvilinä tuntui siedettävältä, vaikken mikään ykkösfani olekaan. Mutta oli hauska viikonloppu :) en tiedä, muistatko, mutta käväisin lauantaina Boknäsin pisteellä pyörähtämässä, mutta ujous otti niin pahasti vallan, etten tainnut tehdä muuta kuin ihastella teidän nerokasta tapaa laittaabloggaahapassin Dan Brown -nauhaan kiinni ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä suosiolla jätin 2 euron kirjat väliin lauantaina. Ruokamessuilla oli kamala savu viikonloppuna, mutta muuten se oli ihan jees :D Ja hei muistan kyllä! Harmi kun meidän piti jatkaa matkaa siitä melkein heti! :( Toivottavasti törmätään ensi vuonnakin, jos vaikka ehdittäisiin jutella kunnolla ! :)

      Poista
  4. Mahtavan määrän kirjoja löysit!:D Ostin hölmönä heti torstaina kolmannen kuvitetun Potterin ja sitä sitten kanniskelin loppupäivän mukanani, todella hyvin suunniteltu sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan liikaa niitä tarttui mukaan.. oikeasti :D Haha kiva, että muillakin sattui näitä fiksuja ostoksia :DDD

      Poista
  5. Oli ihana nähdä sut!!<3 En oo vielä varma, kehtaanko tehdä messushoppailupostausta, edelleen ne kirjat on pinossa sängyn vieressä enkä tiiä mihin ne mahtuu xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin sinutkin <33! Haha, tee vain kun miekii kerta kehtasin ! :'DD

      Poista

Kiitos kommentista ! :)