lauantai 23. kesäkuuta 2018

RAINBOW ROWELL - RUNAWAYS, VOL 1: FIND YOUR WAY HOME


Mä en ollut edes kuullut Runaways sarjakuvista tai sarjasta ennen tätä. Tämä kuitenkin herätti huomioni keväällä, kun Goodreadsissa selailin, onko Rainbow Rowellilta tulossa jotain uutta. Marvelin logo ja Rowellin nimi kannessa riitti jo vakuuttamaan minut, että tämä on luettava heti!

Kun Nico, Chase, Karolina, Molly, Gert ja Victor olivat nuorempia, he tapasivat kerran vuodessa samalla kun heidän vanhempansa järjestivät joka vuotisia illallis juhlia. Nuoret saivat kuitenkin selville, että heidän vanhempansa ovatkin super pahiksia ja he pakenivat yhdessä. Heistä tuli perhe.  Find your way home on eräänlaista jatkoa aiemmille Runaways sarjakuville, joita on kirjoittanut ainakin Brian K. Vaughan! Tapahtumat alkavat siitä, kun lukijalle selviää, että vanha porukka on erkaantunut toisistaan, kaikki eivät ole edes selvinneet hengissä nykypäivään.

"She used to be a Runaway... Then she ran away"s.6

Pidin sarjakuvan hahmoista älyttömästi. Nicolla on esimerkiksi mielenkiintoinen kyky tehdä "taikoja", mutta hän ei voi käyttää samaa "loitsua" kun vain kerran elämässään. Kuinka vaikeaa myöhemmin tulee olemaan, jos vaikka kaikki parannusta tarkoittavat sanat on jo käytetty? Se jää nähtäväksi. Old Lace oli myös oma lempparini, tuo lemmikki dinosaurus/lisko (en vieläkään ole varma mikä se on). :D Kris Ankan kuvitus on omia silmiäni hivelevää työtä, joten en oikeastaan keksi tästä mitään negatiivista sanottavaa. Ei vaan keksin sittenkin, tämä loppui liian äkkiä!

Voiko sarjakuvan lukea ilman, että on lukenut aiempia osia? Mun mielestä voi! Ihan pieni hetki kesti päästä mukaan tarinaan, mutta oli oikeasti kyse vain muutamasta sivusta. Toki tämän sarjakuvan lukemisen jälkeen tulee fiilis, että pakko lukea kaikki aikaisemmatkin, olihan tämä niin hyvä! Kaikki ketkä ovat lukeneet mun blogia aiemmin, ei varmasti ole välttyneet tiedolta kuinka paljon rakastan Marvelin leffoja ja hahmoja. Joten voitte kuvitella kuinka kiljahtelin onnesta, kun sarjakuvassa mainittiin mm. Tony Stark, Captain America, Ultron ja X-menit. Nyt en tiedä miten päin olisin, kun jatkoa täytyy odottaa lokakuuhun asti! Voisin ehkä katsastaa HBO:lla olevan sarjan tästä. Tämä oli vuoden paras sarjakuva tähän mennessä.

Teos: Runaways, vol 1: Find Your Way Home
Ilmestynyt: 2018 | Suomennos: ei suomennettu
Kirjailija: Rainbow Rowell
Kuvittaja: Kris Anka
Sivuja: 136
Kustantaja: Marvel
Takakannesta:

The heart of the Runaways died years ago - but you won't believe how she returns! Superstar author Rainbow Rowell teams with fan-favorite artist Kris Anka to revive the series you can rely on to shock you and break your heart! Did Chase and Gert's love survive their time apart? Have Karolina and Nico's feelings made their friendship impossible? And should you be more worried about the emotional land mines lying in wait - or the shadowy scientist watching the ragtag group from a distance? Plus: What's in Chase's backpack?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ! :)