torstai 4. lokakuuta 2018

ANTTI TUISKU, ANTTI ARO & ANTON VANHA-MAJAMAA - ANTTI TAPANIMuistan kun mie pienenä kolmasluokkalaisena kävelin iskän kanssa Prismaan, jossa heti kaupan sisälle päästyä näin Antti Tuiskun levyn. Siitäpä alkoi hetken ruinaaminen että "Iskä, mie haluan ton, Antti ja Hanna on miun lemppareita". Se ilta menikin sitten hymy korvissa ja Antin levyä läpi kuunnellen. Sitä en muista suostuiko iskä vielä automatkalla laittamaan levyä soimaan auton soittimesta, epäilen kyllä suuresti. :D

Ja vaikka jossain vaiheessa kadotin Antin musiikin, oon niin onnellinen, että löysin sen taas Peto on irti biisin ilmestyttyä. Antti on se kenet otan seurakseni treenaamaan, juhlimaan ja silloin kun oon vähän allapäin. Veikkaan myös, että oon saanut aika monelta yökerhon DJ:ltä savut nousemaan korvista, kun oon käynyt pyytämässä illan aikana sen kymmenen kertaa Anatudea soimaan. Muistan sen yhdenkin kerran, kun jossain baarissa oli latinomusiikin ilta, mutta illan viimeinen hidas olikin Keinutaan sillä vakuutin DJ:n että tää biisi kruunaa miun illan. Ja niin se kruunasikin.

Tässä vaiheessa voitte varmaan jo kuvitella kuinka fiiliksissä olin, kun ensimmäisen kerran näin wsoy:n katalogissa kirjan ilmestyvän. Antin yksityiselämästä Suomen kansa tietää hyvin vähän, verrattuna monen muun suomalaisen julkkiksen elämään. Ja tämä voi tuntua hyvin oudolta monesta meistä, sillä onhan kyseessä Suomen suurin poptähti. Itse en edes ennen tämän kirjan julkaisua ollut ajatellut miten "vähän" tiedän Antista mitään. 

Kirjan avulla oppii paljon uutta Antti Tapanista sekä Anatudesta. Antti on sitkeä tyyppi, joka vetää keikat 38,6 asteen kuumeessa sillä ei halua tuottaa faneilleen pettymystä. Kova tyyppi suorittamaan ja menossa jatkuvasti. Opitaan myös siitä, millaista on käydä pohjalla. Ja kuten moni varmasti on lehtien otsikoista jo suurimmat paljastukset lukenut, oli Antin nuoruuden tyttöystävä tehnyt abortin sekä Antti on elänyt hyvin väkivaltaisessa suhteessa. 

Uppouduin kirjaan kunnolla ja mieli teki vain ahmia lisää ja lisää. Yhtä asiaa mietin vain toistamiseen kirjaa lukiessa, miksi se oltiin toteutettu haastattelumuodossa? Hieman tylsähkö idea, jos rehellinen olen. Myös haastattelijan kommentit olivat välillä kummallisia. Muuten oivallinen paketti kyseessä ja pidin siitä, että Antin vanhemmat päästettiin välillä ääneen sekä mm. Jurek Reunamäki. Naurun pyrskähdyksiäkin kirja tuotti kun sai lukea biisileireistä ja En kommentoi levyn synnystä.

"Viimeeksi kun niin kävi, en meinannut kestää. Päädyin baareihin hakemaan hyväksyntää ja täytin päiväni turhakkeilla. Sen jälkeen mie olen käynyt vuosikaudet terapiassa ja lukenut kymmeniä self help -oppaita, mutta mitä sitten. Mistä mie tiedän, olisinko vieläkään riittävän vahva kohtaamaan uutta alamäkeä?"s.348

Vieläkin hymy nousee korviin miettiessäni viimeistä kertaa, kun kävin kuuntelemassa Anttia huhtikuussa Turussa. Nyt tää fani jää vaan odottamaan (liian pitkäksi aikaa) sitä hetkeä, kun Antti palaa takaisin tauoltaan. Onneksi symppis Antti päivittelee somea välillä, niin helpottaa tätä keikkaikävää. 

Teos: Antti Tapani
Ilmestynyt: 2018 
Kirjailija: Antti Tuisku, Antti Aro & Anton Vanha-Majamaa
Sivuja: 352
Kustantaja: Wsoy
Kirjastolaina
Takakannesta/Sivuhärpäkkeestä:

Antti Tuisku on Suomen suurin poptähti, mutta kuka on Antti Tapani?

Koko kansan tuntema Antti Tuisku on eri ihminen kuin yksityisyyttään varjeleva Antti Tapani, joka on selviytynyt rankoista nuoruuden kokemuksista: koulukiusaamisesta, läheisriippuvaisuudesta ja vaikeista seurustelusuhteista.
2004 Antti Tuirku singahti vain 19-vuotiaana Siwan kassalta supertähteyteen ja saman tien ivan ja epäilyn kohteeksi. Hänet leimattiin nopeasti laulutaidottomaksi levy-yhtiön tuotteeksi. Keikoilla lavalle lentelivät pullot ja kolikot. Media revitteli.
Aluksi Antti uskoi itsekin, että pohjoiset juuret pitäisivät Rovaniemen-pojan jalat maassa. Kun suosio Idols-menestyksen jälkeen notkahti ja väki kaikkosi keikoilta, tapahtuikin kaikkea muuta. Antti löysi itsensä etsimästä selkääntaputtelua ja vahvistusta itsetunnolleen. Nousu takaisin huipulle vaati kipeän menneisyyden kohtaamista. Todellista rohkeutta uskoa itseensä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ! :)