torstai 17. elokuuta 2017

SUPERLUKUMARATON

kuvaa saa käyttää maratonpostauksissa.

Hei te kaikki lukutoukat! Tämän viikon jälkeen kesän lukumaratonit ovat takana päin ja on aika kääntää katseet kohti kirjasyksyä. Allekirjoittaneella meni töiden takia kesän lukumaratonit sivu suun ja se jäi harmittamaan. Nyt kaivattaisiin loppuvuodeksi buustia lukemiselle, että saadaan lukuhaasteet kunnialla vietyä loppuun! Yhteistuumin Hennan kanssa Carry On Reading -blogista päätimme pistää pystyyn SUPERLUKUMARATONIN. Me emännöidään vuorotellen loppuvuonna maratonit, joita on yksi/kuukausi. 

Superlukumaratonin säännöt:

 • Ilmoittaudu ensimmäiseen lukumaratoniin viimeistään lukumaraton päivänä 24.9 joko tämän postauksen alla tai Hennan blogiin. Ensimmäisen lukumaratonin emäntänä toimii Henna (joten Hennalta on odotettavissa lähempänä koontipostausta johon kirjoitatte tuloksenne maratonista). Et tarvitse blogia osallistuaksesi. Ilmoita vain missä sinun maraton edistymistäsi voi seurata (Twitter, Instagram jne.) 
 • Maraton päivät ovat kuukausien viimeiset sunnuntait (huomioimme tosin kirjamessut tässä ja lokakuun maraton on viikkoa aiemmin). Eli maraton päivät ovat 24.9, 22.10 sekä 26.11. Superlukumaraton huipentuu viikon mittaiseen lukumaratoniin joulukuussa 25.12-31.12 !
 • Säännöt ovat samat kuin missä tahansa muussa lukumaratonissa. Lue 24 tunnin aikana niin paljon kuin haluat ja jaksat. Nukkuminen ja syöminen on kuitenkin suositeltavaa ja ne lasketaan suoritukseen mukaan.
 • Maratoonaamisen voi aloittaa lauantaina 23.9 puolella tai sitä voi jatkaa maanantaina 25.9, kunhan osa lukemisesta tapahtuu sunnuntaina 24.9.2017. Yhteensä lukuaikaa on 24 tuntia (esim. la klo 18 -> su klo 18).
 • Emäntäblogissa julkaistaan ennen lukumaratonia erillinen postaus, jonne koontipostaukset ja luettujen sivujen/kuunneltujen kirjojen määrän voit ilmoittaa. Eli muista laskea sivumäärä paljonko luet!
 • Joulukuun viikon mittaiselle lukumaratonille kehitimme haasteita, joihin saa halutessaan himolukijat tähdätä:


1. KIRJA JOSSA PUNAINEN KANSI TAI SELKÄMYS
2. KIRJA SIJOITTUU JOULUUN
3. KIRJA JONKA ANTAISIT JOULULAHJAKSI
4. KIRJA JONKA OLET HALUNNUT LUKEA KOKO VUODEN
5. KIRJA JONKA LUET VAIN PYJAMA PÄÄLLÄ
6. KIRJA KIRJAILIJALTA JOLTA ET OLE KOSKAAN LUKENUT MITÄÄN
7. NOSTALGINEN KIRJA SINULLE


 • Älä kauhistu haasteista, tämän maratonin on tarkoitus olla hauska, eikä stressaava. Kaikkia kohtia ei tarvitse täyttää ja voit vaikka halutessasi yhdellä kirjalla kuitata useammankin kohdan. TÄRKEINTÄ ON, että nautit lukemisesta! Ei siis ole väliä, luetko sivun vai seitsemän kirjaa viikossa. Kirjoja ei myöskään tarvitse lukea missään tietyssä järjestyksessä ja jos haasteet eivät kiinnosta, voit lukea/kuunnella äänikirjoja ihan mistä aihealueesta tahansa.
 •  Käytä somessa #superlukumaraton.

Toivottavasti mahdollisimman moni teistä lähtee mukaan maratoonailemaan meidän kanssa ja kirimään mm. #hyllynlämmittäjä ja Helmet -lukuhaasteita. :)

18 kommenttia :

 1. Minultakin lipsahtivat kesän lukumaratonit ohitse, joten tämä onkin hyvä uutinen. Ja joulumaraton kuulostaa hauskalta haasteineen. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea, nuo lukuhaasteet vaikuttavat kivoilta, olen sellaisia itsekin miettinyt katsoessani kaikkia Booktubeathon-videoita :) En osaa vielä sanoa kerkeänkö lähteä noihin mukaan, ehkä ihan viimeisille mutta sen näkee sitten lähempänä :) Nyt pitääkin valmistautua tuohon ensi viikon omaan haasteeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itsekin pyöritellyt ideaa päässä jo jonkun aikaa :D ! Onneksi ehtii vielä maraton päivänäkin hyppäämään mukaan jos siltä tuntuu :') Tsempit vielä ensi viikon koitokseen! :)

   Poista
 3. Ou vau, tässähän tulee ihan booktube-fiilis! :D Jos en jänistä, niin voisin kokeilla tehdä jonkinlaisen lukumaratonvideopostauksen...? Paitsi etten tiiä onko videoiden tekeminen niin kovin fiksua aloittaa vloggaamalla, mutta sen näkee sitten! :D Haluaisiko joku muukin kokeilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo booktuben innoittamana me tätä ideaa lähettii työstämään :D oi, kuulostaa kivalta!! Haluun nähä ainaki!.. Ite en varmaa uskalla vlogata, en kestä omaa ääntä :D Mut ehkä jonain päivänä, kun oikeet välineetki, nyt ei oo ees kunnon kameraa :( Mut toivottavasti joku muu lähtis tähän ideaan myös :)

   Poista
  2. Hahaa, no eipä minullakaan ole kuin kännykkä, kärsikääää! XD :'D Mutta oikeasti, jos yhtään on semmoista fiilistä niin pliis, tulkaa mukaan vloggaamaan! Ettei tarvitse yksin... :')

   Poista
  3. Oi, mä odotan jo niin sun vlogia! :D Haluaisin itsekin kokeilla, mutta saa nähdä :)

   Poista
  4. Mä mietin myös vloggauksen kokeilemista... ehkä joulun pidemmällä maratonilla viimeistään voisi yrittää! :D

   Poista
  5. Jes, jes! Mukaan vaan! \o/ :D

   Poista
 4. Siistiä että järkkäätte. Mä oon ehkä mukana mut en vielä uskalla lupailla :D /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jesjes, hyvä ! :) toivottavasti pääset maratoonailemaan meidän kanssa! :)

   Poista
 5. Onpas ihana idea! Mitään varmaa en osaa vielä osallistumisestani sanoa, mutta laitan päivät ylös kalenteriin ja toivon, että pääsen maratoonailemaan kanssanne! :)

  VastaaPoista
 6. Minä oon mukana instagramissa nimimerkillä lookingthroughpages ! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ! :)