perjantai 11. elokuuta 2017

STEPHANIE PERKINS - ANNA AND THE FRENCH KISS


Here is everything I know about France: Amélie and Moulin Rouge. The Eiffel Tower and the Arc de Triomphe... And, I'm moving to Paris for a year. To boarding school. Alone.

Anna had everything figured out - she was about to start senior year with her best friend, she had a great weekend job, and her huge work crush looked as if it might finally be going somewhere... Until her dad decides to send her 4383 miles away to Paris. On her own.

But despite not speaking a word of French, Anna finds herself making new friends, including Etienne St. Clair, the smart, beautiful boy from the door above. But he's taken -  and Anna might be too. Will a year of romantic near-misses end with the French kiss she's been waiting for?


Kun Annan äiti ja isä jättävät hänet Ranskaan, yksityiskoulunsa uuteen huoneeseen, Anna tuntee paniikin iskevän. Onneksi seinänaapuri Meredith kuulee Annan itkun ja tulee tervehtimään tätä. Kuinka helpottavaa on, kun on joku kenen viereen mennä syömään ensimmäisenä koulupäivänä. Anna tutustuu Meredithin kautta tämän kavereihin, jotka ovat käyneet koulua pidempään. Samalla Anna tutustuu St. Clairiin jolla on aivan syötävän upea tukka.. mutta jolla on tyttöystävä, joka valmistui edellisenä vuonna. Tämähän ei kuitenkaan Annaa haittaa, sillä hänelläkin on poikaystäväehdokas kotona Atlantassa. St. Clair on vain mukava ystävä, kenen kanssa käydä elokuvissa.

Kirja lähti itselläni hieman hitaasti liikkeelle, sillä aloitin tämän aivan Jenny Hanin To all the boys i've loved beforin perään (johon muuten rakastuin). Mutta kun kirja vihdoin nappasi mukanaan, en meinannut malttaa laskea tätä kädestäni. Tarinan loppu on ennalta arvattava niin kuin usein tällaisissa kirjoissa, mutta se ei minua haitannut. Nautin sen kaiken lukemisesta, mitä alun ja lopun välillä tapahtui.

Anna oli hyvin aito päähenkilö, jonka seurassa viihdyin. Myös kirjan muut hahmot olivat kirjoitettu todella taidokkaasti (pieni ihastus täällä Etienneen!) sekä Pariisin miljöö. En ole ikinä ollut Pariisissa, mutta kirjaa lukiessa tuli fiilis kuin sinne olisi oikeasti päässyt. Himoitsin kahviloiden leivonnaisia, Eiffelin huipulle pääsyä sekä ihania vanhoja elokuvateattereita. Ja vähänkö haluun nyt Pariisiin!!

Kirja toi tavallaan vähän lohtua ja luottamusta, että uuteen kaupunkiin tai saati sitten uuteen maahan muuttaessa tulee lopulta pärjäämään. En siis yhtään elä pelon ja jännityksen fiiliksiä tällä hetkellä, kun muutto koittaa kahden viikon päästä..en yhtää. Kirja oli sitä mitä odotinkin, mutta Jenny Hanin kirja kolahti vielä vähän kovemmin kuin tämä. Perkinsin kirja kyllä muuttuu mielessäni koko ajan vaan paremmaksi ja paremmaksi, mitä enemmän antanut itseni sulatella kirjaa. Jatko tälle sarjalle kiinnostaa kovin, mutta sitä ei ole hylyssäni eikä kirjastossa. Joten tätä joutuu nyt hetken odottelemaan. Onneksi hyllyt notkuvat muutakin luettavaa!

Teos: Anna and the french kiss
Kirjailija: Stephanie Perkins
Sivuja: 401
Kustantaja: Usborne
Mistä: Omasta hyllystä

Helmet lukuhaaste 2017: 47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit
Popsugar reading challenge: 37. A book with a title that's a character's name

15 kommenttia :

 1. Voi ei, nyt minäkin haluan lukea tämän!

  VastaaPoista
 2. Hyvät kirjat ovat siitä inhottavia, että niiden jälkeen vähän vähemmän hyvä kirja menee ihan pilalle. Goodreads muuten tyrkyttää tätä minulle oikein sinnikkäästi, mutta lukulistalla on nyt paljon kaikkea kiireellistä - kuten aina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, mut onneks tää ei ihan pilalle sentää mennyt ! Tää oli omalla to read-listalla varmaa 3 vuotta, vihdoin sain luettua! Voi olla, että luen jopa joskus uudestaan :) Joten kyllä suosittelen tätä !

   Poista
  2. Aargh! So many books, so little time! :D

   Poista
 3. Mun pitäis lukee tää uudestaan *__* Musta siinä Isla And The Happy Ever After kirjassa on ihana väritys kannessa haha

  VastaaPoista
 4. kiinnostelis ihan sikana nähdä kuvia siun kirjahyllystä tai kirjoista ylipäätänsä! :D ja samoiten leffakokoelmasta. tiedän myös etten mie oo ainoo joka haluaa nähdä kokoelmasi! haha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh :D Lupaan tehä postauksen tästä, kunhan muutto on ohi ! Koska nyt hylly on yks iso kaaos :D

   Poista
 5. Allekirjoitan ton hitaan alun tunteen, alotin tätä joskus kauan sitten, mutta lopulta muut romanttiset YAt on ajanu vähän tämän yli. Alku vaikutti kyllä hyvältä ei siinä mitään, mutta ehkä fiilis ei vaan ollu oikee :D Täytyy kokeilla uudelleen, koska Pariisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis miusta tää oli loppujenlopuksi aika ihana<3 alku oli vain vähän nihkeä, mutta jo 50 sivun jälkeen olin jo aivan imaistu tarinaan mukaan! :D ja oli pakko tilata seuraavatkin osat :'D

   Poista

Kiitos kommentista ! :)