torstai 31. elokuuta 2017

JENNY HAN - TO ALL THE BOYS I'VE LOVED BEFORELara Jean's love life is about to go from imaginary to out of control.

Lara Jean Song keeps love letters in a hatbox her mother gave to her -  one for every boy she's ever loved. She can say anything she wants, because the letters are her eyes only. Until the day they're sent out.Lara Jean viihdytti mua kirjan päähenkilönä Kyproksen auringon alla. Kirja oli nappivalinta lomalle mukaan, sillä se ei vaatinut liikaa aivotoimintaa. Loman tarkoitushan mulla oli vain rentoutua. Olen aiemmin lukenut Jenny Hanilta yhden kirjan The summer i turned pretty. Pidin tästä paljon enemmän, mutta jotenkin tuli into lukea tuo toinenkin uudestaan ja samalla lukea koko trilogia. Molemmat trilogiat löytyisi kokonaisuudessaan hyllyistäni, joten ehkäpä mä niihin tartun syksyn mittaan vaikka enemmän nämä kyllä kesälukemiseksi sopisi.

Lara Jeanilla on kaksi siskoa. Isosisko Margot on muuttamassa toiselle puolelle Atlanttia opiskelemaan ja Lara Jeanin pitäisi alkaa huolehtia pikkusisko Kittystä ja kodista muutenkin. On tytöillä isäkin, mutta isä on paljon töissä ja Margot on äidin kuoleman jälkeen pitänyt talon kasassa. Lara Jean on ollut ihastunut Margotin poikaystävään Joshiin koko heidän seurustelun ajan ja nyt kun Margot muuttaa ja jättää Joshin, Lara Jeanin ja Joshin suhde syvenee. 

Lara Jean on elämänsä aikana rakastanut 5 poikaa. Hän on jokaiselle pojalle kirjoittanut rakkauskirjeen (jonka jälkeen mukamas lopettanut rakastamisen) näitä kuitenkaan lähettämättä. Hän on piilottanut kirjeet hattulaatikkoon, jonka hän on lapsena äidiltään saanut. Jotain kamalaa kuitenkin tapahtuu ja kirjeet päätyvät hattulaatikosta pojille. Tämän seurauksena Laraa hävettää, eikä hän halua Joshin tietävän hänen tunteistaan jotka vieläkin ovat olemassa. Lara ryhtyy feikki suhteeseen Peterin kanssa, joka myös on Laran entinen ihastus ja näin esittää Joshille olevansa onnellinen toisen kanssa. Peter haluaa tehdä ex-tyttöystävänsä mustasukkaiseksi ja on siksi valmis tähän tekaistuun suhteeseen.

Laran ja Peterin feikkisuhdetta oli hauska seurata ja pidin kirjan tyypeistä älyttömästi! Muutamaa poikkeusta tosin lukuunottamatta.. Margot siskosta en pitänyt ja Peterin ex-tyttöystävä oli raivostuttava. Kirja on totaalisesti YA:ta, mutta hyvää sellaista. Uskoisin, että vanhemmatkin ihmiset tämän kanssa viihtyisivät. Olenhan itsekin päähenkilöä jo aika paljonkin vanhempi.. En vain ikinä meinaa muistaa omaa oikeaa ikää. :D Arvasin kirjassa kyllä heti kuka oli Laran kirjeet lähettänyt, mutta se ei oikeastaan häirinnyt mua yhtään. Kirjan luettua tosin taas mietin, että olisinko pitänyt tästä näin paljon jos olisin lukenut tämän suomeksi. Tässä oli taas oma viehätyksensä kun kirjan sai lukea englanniksi. Joo tiedän oon varmaan vähän outo, mutta mietin monien tämän tyylisten YA kirjojen kohdalla, että pitäisinkö näistä näin paljon käännettynä suomeksi. :D Silti toivoisin, että tämäkin trilogia suomennettaisiin, jotta te ketkä ette englanniksi lue pääsisitte tutustumaan tähän! :) Pakko kyllä päästä Lara Jeanin pariin pian, ennen kuin ekan osan ihanuus haihtuu päästä pois!

Teos: To All the Boys I've Loved Before
Kirjailija: Jenny Han
Sivuja: 422
Kustantaja: Scholastic
Mistä: Omasta hyllystä

4 kommenttia :

 1. Mä kuuntelin tämän saman nyt elokuussa myös ja samoja ajatuksia - Margot oli ärsyttävä kuten myös Peterin ex. Ihmettelin lähinnä ettei Lara Jean halunnut sen enempää selvittää kuka kirjeet lähetti, vaikka itse sen arvasin myös. Toinen osa odottaa kuuntelemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kieltämättä se oli vähän outoa, ettei LJ alkanut selvittämään kirjeiden lähettäjää :'D Itse ainakin tuossa tilanteessa ottaisin selvää ! Pitäisi itsekin kokeilla äänikirjoja välillä, mutta tämä sarja nyt löytyy jo painettuna hyllystä :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Haha, jep. Musta tuntuu et täl hetkel ihan liikaa kaikkee mitä pitäis lukee, tai en tiiä voiko olla liikaa, mut aikaa on liian vähän. :D

   Poista

Kiitos kommentista ! :)