keskiviikko 10. helmikuuta 2016

RAINBOW ROWELL - FANGIRL

Kyllä, käytän joulupöksyjä vielä helmikuussakin.


Cath and Wren are identical twins and until recently they did absolutely everything together. Now they're off to university and Wren's decided she doesn't want to be one half of a pair any more - she wants to dance, meet boys, go to parties and let loose. It's not so easy for Cath. She would rather bury herself in the fanfiction she writes where there's romance far more intense than anything she's experienced in real life.

Now Cath has to decide whether she's Ready to open her heart to new People and new experiences, and she's realizing that there's more to learn about love than she ever thought possible...

Olin kuullut tästä kirjasta niin paljon positiivista, että päätin tarttua tähän ja ottaa selvää mitä kaikki hehkuttavat. Rainbow Rowell on varsinkin nuorten aikuisten keskuudessa arvostettu kirjailija jonka tuotantoon olen jo hetken halunnut tutustua. Onneksi tutustuin, sillä en joutunut pettymään!

Cath ja Wren ovat identtiset kaksoset. He ovat aina olleet kuin paita ja peppu sekä tehneet kaiken yhdessä. Nyt heillä on edessään collegeen meno, josta Wren on innoissaan ja Cath enemmänkin kauhuissaan. Wren ei halua enää jakaa huonetta Cathin kanssa, sillä hän haluaa vihdoin itsenäistyä eikä olla vain toinen kaksosista. Cath taas ei ole kovin innoissaan jakamassa huonettansa jonkun tuntemattoman kanssa. Kun Wren tutustuu muihin opiskelijoihin, bilettää ja seurustelee, jumittuu Cath samaan aikaan asuntolahuoneeseensa Simon Snown pariin, suositun fantasiasarjan josta Cath kirjoittaa fanfictionia.

Cath ja Wren ovat yhdessä kasvaneet Simon Snown parissa ja fanittaneet tätä täydestä sydämestä. Wren on collegen alussa jättänyt taakseen Simon Snow vaiheen, mutta Cath uppoutuu yhä syvemmälle sarjaan ja fanfictionin pariin. Fangirl siis kertoo oikean fanitytön ensimmäisestä college vuodesta. Cathilla on suunnitelmissa linnoittautua huoneeseensa koko vuodeksi ja käyttää vapaa-aika fanfictionin kirjoittamiseen. Cathin kämppiksellä Reaganilla ja tämän ystävällä Levillä on kumminkin odottamaton vaikutus Cathiin.

Pystyin lukiessani hyvin samaistumaan Cathiin. Jos itse alottaisin collegen olisin varmasti samalla tavalla paniikissa. Ahdistuisin siitä, kun en esimerkiksi tietäisi missä ruokala sijaitsee. Sitten kun vihdoin löytäisin ruokalan, ahdistuisin siitä tietämättömyydestä miten kaikki toimii ruokalan sisällä. En halua ikinä näyttää olevani eksyksissä tai pihalla jostakin, minun täytyy aina tietää etukäteen missä tehdään milläkin tavalla.

Fanfiction on hyvin suuri osa tätä kirjaa. En ole ikinä itse lukenut tai ollut sen suuremmin kiinnostunut fanfictionista, joten siltä osin en samaistunut Cathin kanssa. Toisaalta oli ihan hauska lukea Simon Snowsta, joka muistuttaa hyvin paljon meille tuttua Harry Potteria. Cathilla on kiire saada oma suuressa suosiossa oleva fanfiction valmiiksi, ennen viimeisen Simon Snow -kirjan ilmestymistä. Tämä puoli Cathista välillä ärsytti, sillä hän oli niin jumiutunut tuohon fanfictionin kirjoittamiseen ja sen valmiiksi saamiseen. Cath jopa uskoi ettei muuta osaisikaan, joten ei viitsinyt edes yrittää. Tämä turhautti minua välillä NIIN paljon!

Pidin tässä kirjassa selvästi enemmän siitä, kun keskityttiin Cathin omaan elämään ja sen ihmisiin. Sisko Wren käyttäytyi välillä niin törkeästi, että hermo meni, mutta toisaalta ymmärsin mistä moinen käyttäytyminen kumpusi. Kaikki tämän kirjan ihmissuhteet olivat kiehtovia ja nautin niistä lukiessani. En halua avata niitä enempää, sillä itse ainakin pidin lukiessani siitä, kun en tiennyt etukäteen oikeastaan mitään.

Kirja kertoo myös söpösti ensirakkaudesta. Ei tämä välttämättä paras romanssi ollut, mistä olen lukenut, mutta ihana silti! Oikeastaan jos kuvailisin tätä kirjaa yhdellä sanalla, se olisi varmasti; söpö.

Nautin tämän kirjan lukemisesta ja tulen lukemaan tämän myös tulevaisuudessa uudelleen. Rowell todisti taitonsa! Seuraavaksi hyllyssäni odottaisi Rainbow Rowellilta Eleanor & Park, sekä kirjastosta lainassa oleva Carry on. Tulen siis toivottavasti palaamaan kirjailijan pariin pikapuoliin.

Jos teillä on mahdollisuus lukea Fangirl, lukekaa se sekä tutustukaa Rowelliin jos ette ole sitä vielä tehneet!

Arvosana: ½
Teos: Fangirl
Kirjailija: Rainbow Rowell
Sivuja: 461
Kustantaja: Pan Macmillan
Mistä: Omasta hyllystä4 kommenttia :

 1. Blogisi ulkoasu on ihan täydellinen! Ihana banneri ja muutenkin tosi kiva blogi sinulla :)

  VastaaPoista
 2. Fangirl odottaa kirjahyllyssä, tämä postaus vakuutti että se kannattaisi nostaa vähän korkeammalle tbr-pinossa haha :D Ihana postaus<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos<3
   Suosittelen kyllä lukemaan tämän pikimmiten ;) Minua tosin pelotti tarttua tähän suuren hypetyksen tähden, pelkäsin että joudun pettymään. Näin ei onneksi käynyt. :) Odotan kyllä innolla mielipidettäsi, kun tähän joskus tartut!

   Poista

Kiitos kommentista ! :)