tiistai 23. helmikuuta 2016

J.K. ROWLING - HARRY POTTER JA AZKABANIN VANKI

Harry Potter #3
Sisältää spoilereita edellisistä osista.Rakastan näitä miun sukkia !

Vaarallinen velho Sirius Musta on paennut Azkabanin vankilasta, mistä yksikään vanki ei ole koskaan ennen onnistunut pakenemaan. Sirius Musta on vuosia aiemmin tuomittu kolmentoista ihmisen murhasta, ja nyt hän on vapaalla jalalla. Kaikki merkit viittaavat siihen, että hän haluaa etsiä käsiinsä Harry Potterin. 

Taikaministeriö on valppaana, ja Tylypahkan velhojen ja noitien koulussa kiristetään turvatoimia. Koulun porteille värvätään vartioimaan Azkabanin vanginvartijat, kauhistuttavat ankeuttajat. Harry luottaa Tylypahkan muurien suojaan ja rehtori Dumbledoreen, mutta onko hän turvassa edes Tylypahkassa? Miksi Sirius Musta etsii juuri Harrya? Entä miksi ankeuttajien läsnäolo vaikuttaa Harryyn paljon voimakkaammin kuin muihin? Mysteeri johdattaa ystävykset Harryn, Ronin ja Hermionen uskomattoman lennokkaan seikkailun pyörteisiin.


Tämä on kyllä kaikkien aikojen lempparini! Kolmas Harry Potter vain on omasta mielestäni paras. Tässä esitellään niin valtava määrä uusia hahmoja, joista Sirius, Lupin ja Koukkujalka ovat omat suosikkini. Tämä on se kirja, jonka jälkeen kaikki muuttuu synkemmäksi. Myönnän, että hetkellisesti tuli kirjan luettua fiilis etten halua jatkaa enempää. Mikä oli tietysti tyhmä tunne ja se kestikin vain pienen hetken. Rakastan seuraaviakin osia, joten todellakin haluan ne lukea. Ja oikeasti, olihan tämäkin kirja synkkä kaikkine ankeuttajineen. Ja Rowlinghan on kirjoittanut kirjan masentuneena (tästä ankeuttajat). Mielestäni seuraavat osat ovat kuitenkin sykempiä kuin tämä.

Azkabanin vangissa Harry ja kumppanit käyvät jo kolmatta vuotta Tylypahkaa. Velhomaailma on käynyt jo tutuksi ja ystävykset ovat kasvaneet. Kolmasluokkalaiset oppivat paljon uutta pimeydenvoimilta suojautumisesta uuden hyvän opettajan, professori Lupinin parissa. Huispaus on entistä tärkeämpää, sillä Rohkelikon tulisi viimeinkin voittaa Huispausmestaruus. Tässä kirjassa muuten paneuduttiin kunnolla huispausotteluihin ja minä oikeasti jännitin otteluiden kulkua (vaikka tiesinkin miten ne tulevat päättymään :D) ja nautin niiden lukemisesta suuresti. Näkymättömyysviitta on otettava käyttöön myös kolmantena vuonna, sillä täytyyhän Tylyahoon päästä tutustumaan ja kermakaljaa maistamaan. Harryn isä on myös iso osa tätä kirjaa. Opimme paljon uutta Jamesista ja hänen nuoruudestaan.

Edellisissä osissa Harrylla ja Ronilla on ollut paljon kahdenkeskisiä seikkailuja mm. käynti salaisuuksien kammiossa, sekä Ford Anglialla ajelu. Minusta on ihanaa kun Harrylla ja Hermionella on tässä kirjassa oma juttunsa. Muutenkin aikamatkailu on hyvin kiinnostavaa. Minä ehkä olen se henkilö joka aluksi aina uskoi, että Harry ja Hermione alkaisivat seurustella. Tykkään kumminkin siitä, miten asiat oikeasti menevät.

Nautin tästä kirjasta NIIN paljon. Melkein harmittaa, että tämä on jo takana päin. Nyt koitan pitää taas pienen tauon Pottereista, ja luen muita kirjoja. Saa nähdä kauanko pystyn pysymään erossa tällä kertaa. Ja jos joku ei vielä ole Pottereihin tutustunut (onko teitä vielä?!), niin en voi muuta kuin suositella tätä sarjaa täydestä sydämestäni.Arvosana: 
Teos: Harry Potter ja Azkabanin vanki
Kirjailija: J.K Rowling
Sivuja: 456
Kustantaja: Tammi
Kirjasarja/Trilogia: Harry Potter #3
Mistä: Omasta hyllystä
Okklumeus-lukuhaaste: 1 luettu
4 kommenttia :

 1. Oi miten ihanat sukat, mä haluan myös! :) Kolmas Potter on minunkin suosikkini. Yksi jos toinen tuntuu parhaillaan lukevan Pottereita uudestaan, milloinkohan minulla olisi aikaa siihen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :) Poikaystävän sisko yllätti minut tekemällä nuo! Itselläni on varmaan joka vuosi Potterit kesken :D

   Poista
 2. Azkabanin vanki on ihana! Se ja Feeniksin kilta menee ehdottomasti itselläni sarjan kärkeen, pitäisikin ehkä välipalana joku noista taas pikimmiten lukea? En vaan sitten malta olla lukematta koko sarjaa, ja kun lukujonossa on niin monta muutakin ihan mahtavanoloista kirjaa niin sitä alkaa toivoa, ettei muuta tarvitsisikaan tehdä kuin lukea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että tulen taas yllättymään seuraavien osien parissa siitä kuinka hyviä ne ovatkaan!
   Haha, niin tuttu tunne ! :D

   Poista

Kiitos kommentista ! :)