torstai 25. helmikuuta 2016

JENNIFER E. SMITH - TILASTOLLINEN TODENNÄKÖISYYS KOHDATA SE AINOA OIKEA
17-vuotias Hadley on matkalla New Yorkista Lontooseen isänsä ja uuden äitipuolensa häihin, mutta myöhästyy täpärästi lennolta. Odotellessaan seuraavaa lentoa täpötäydellä JFK:n kentällä Hadley kohtaa komean, fiksun brittiopiskelijan Oliverin. Sattuma heittää heidät istumaan vierekkäin lennon ajaksi.
Pitkällä lennolla Hadley ja Oliver tutustuvat toisiinsa, ja salamarakastumisen sinetöi suudelma määränpäässä. Onnettomuudekseen nuoret eksyvät toisistaan lentokentän tungoksessa eikä Hadley tiedä edes Oliverin sukunimeä. Mikä tilastollinen mahdottomuus löytää Oliver miljoonakaupungin vilinästä!
Epätoivoinen Hadley livahtaa isänsä häistä Lontoon kaduille vaeltamaan varmana siitä, että maailmasta ei löydy hänelle toista Oliverin kaltaista sielunkumppania.
Lähdin lukemaan kirjaa hieman varautuneesti, sillä tavallaan tiesin mitä tuleman pitää ja olen lukenut joskus aikaisemmin ylistäviä arvosteluita tästä. Pelkäsin, että koen pettymyksen, mutta... Aawwss, tämä oli niin söpö ja samalla niin siirappinen, mutta yllättäen se ei haitannut yhtään! Jos kirja saa tämän tytön itkemään ja nauramaan, se ei voi olla muuta kuin hyvin kirjoitettu. Teos on vain pari sataa sivua pitkä ja sen lukee nopeasti, vähän liiankin nopeasti. Nautin tästä, oikeasti NAUTIN!
Kirjan ensimmäiset 10 sivua sai minut säikähtämään, sillä päähenkilömme Hadley antoi kunnon valitustulvan. Säikähdin etten tulekaan pitämään päähenkilöstämme, mutta onneksi se oli turhaa panikointia. Hadleysta kuoriutui hyvin miellyttävä 17-vuotias nuori nainen. Huomaa, että vanhempien avioero on ottanut koville. Pystynkin hyvin samaistumaan avioerolapseen ja ehkä siksi kirja tuli niin lähelle minua. Oliver, meidän toinen päähenkilömme oli oikea herrasmies. Kuvittelin päässäni hänen upean brittiaksentin ja olin sulaa vahaa. Yllätyin kuinka nopeasti kiinnyin molempiin hahmoihin näin lyhyessä ajassa.
En mahda itselleni mitään, mutta Lontoo on tällä hetkellä heikko kohtani. Jos saan selville jostakin kirjasta, että kirja sijoittuu Lontooseen tartun siihen sen kummempia miettimättä. Hadleyn seikkailut Lontoon kaduilla saikin itselleni aikaan kylmät väreet sekä matkakuumeen kasvamaan entisestään.
Kirja loppui omasta mielestäni liian nopeasti. Jäin janoamaan lisää. Mutta toisaalta, kirja oli juuri täydellinen tällaisenaan. Mikään asia kirjassa ei jäänyt vaivaamaan minua. Kaikki soljui mukavasti eteenpäin ja sitoutui lopuksi söpöksi paketiksi. Tämä kirja voisi sopia hyvin lukujumin poistamiseksi. Mieleni tekisi myös ostaa tämä kirja omaan hyllyyn, jotta voisin palata tähän aina kun haluan (mutta pakko malttaa mieleni, kirjoja tursuaa postilaatikosta nytkin joka päivä). Kiinnostuin Jennifer E. Smithistä kirjailijana suuresti ja haluan lukea häneltä muutakin. Olen kyllä kuullut, että muut kirjat eivät nouse tämän tasolle, mutta se ei haittaa. Haluan lisää sopivan siirappista luettavaa!

Arvosana: 
Teos: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea
Kirjailija: Jennifer E. Smith
Sivuja: 203
Kustantaja: Otava
Mistä: Kirjastosta

2 kommenttia :

  1. Luin tämän kirjan muutama viikko sitten ja pidin. Olin ostanut upeassa kunnossa, mutta jätin sohvalle ja koirani luki sen heti perään. Ehkäpä löydän jostain uuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihana! Ja voi ei miten huono tuuri! Toivottavasti koirakin sentään nautti lukemastaan.. :D Toivon itse että löytäisin kirjan jostain halvalla :)

      Poista

Kiitos kommentista ! :)