tiistai 4. lokakuuta 2016

SYYSKUUN KOOSTE & HALLOWEEN LUKUHAASTE

Niin se vaan syyskuukin hujahti vauhdilla ohi silmien. Ja samalla tuntuu, että ihanat syysilmatkin loppuivat jo! :( Pää lyö aivan tyhjää, kun koitan miettiä mitä tein syyskuussa. Tämänkin postauksen piti tulla ajoissa 1.10, mutta yllättäen viimeinen silaus jäi tekemättä ja muut kiireet kiilasivat koneella istumisen edelle. Mutta parempi taas myöhään kuin ei milloinkaan. :D

Syyskuussa...

Nautin aurinkoisista syyspäivistä

Nautin ystävien seurasta


Paiskin taas hullun lailla töitä..


..Koska varasin matkan taas Lontooseen (jee!!)


Kävin elokuvissa pitkästä aikaa (Bridget Jones's Baby oli hulvaton!)

Koukutuin X Factoriin ja pahasti


Lukemiselle ei yllättäen jäänyt paljon aikaa. Tälle taas löytyy miljoona selitystä, mutta ei niistä sen enempää. Sanon saman taas tämänkin kuun alussa.. Yritän lukea tässä kuussa enemmän!

Syyskuussa luettua:

1. Cassandra Clare: Lasikaupunki (Varjojen kaupungit #3, bloggaus tulossa?, 8.9)
2. Ernest Cline: Ready Player One (bloggaus tulossa?, 20.9)

Yhteensä: 2 kirjaa / 990 sivua

2 kirjastolainaa
2 suomeksi
1 miehen kirjoittama
2 käännöskirjallisuutta
1 e-kirja

Ready Player One oli kyllä ehdoton suosikki! Uskaltaisin veikata, että tulee olemaan tämän vuoden TOP 5 luetuissa. Yritän blogata siitä mahdollisimman pian.

Varjojen kaupungit sarja jatkui kolmannella osalla. Kyseinen osa oli edeltäjäänsä huimasti parempi ja jatkan mielelläni sarjan parissa.


LOKAKUUN SUUNNITELMAT

Melkein tekee pahaa lukea muiden kirjamessu kuulumisia/suunnitelmia. Alunperin oli suunnitelmissa, että pääsisin itsekin ensimmäistä kertaa messuille tänä vuonna. Suunnitelmiin tulee aina muutoksia, joten ehkä sitten ensi vuonna! Toivon ainakin! Kirjojen parissa koitan kumminkin tämän kuukauden viettää. Yritän tehdä jonkinnäköistä tämän vuoden ennätystä kuukauden aikana luetuista kirjoista (siihen ei pitäisi paljoa vaatia, kun tämän vuoden max. kuukauden sisällä luetut kirjat ovat 4 tai 5 kpl).

Yöpöydän kirjat -blogin Niina järjestää lokakuussa Halloween-lukuhaasteen. Linkin kautta pääset osallistumaan vielä mukaan! Ajattelin kokeilla haasteen kautta saisinko lisää intoa lukemiselleni. Päätin käydä vähän omaa hyllyä läpi ja katsoa löytyisikö sieltä teemaan sopivaa luettavaa..



Kolme viimeistä Potteria on ykkösenä listalla, että saan suoritettua Okklumeus-haasteen. Suuri into olisi lukea myös Twilightit uudestaan. TSH:sta olen lukenut ensimmäisen osan, mutta senkin haluaisin lukea uudestaan, sillä löysin itselleni 2,50€ hintaan kaikki osat kattavan kirjan! Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse-sarja jäi minulta joskus kesken, haluaisin lukea senkin alusta alkaen. Vampire Academystakin löytyisi koko sarja, joka on minulla edelleen lukematta. On minulla valinnan varaa!

Lopuksi vielä muutama kirja, jotka ovat kirjastosta tällä hetkellä lainassa ja sopivat teemaan..



Yön talo-sarja pitäisi saada vihdoin loppuun.. olen ollut jumissa liian kauan. Varjojen kaupunki-sarjaa jatkan jos mieli tekee. Tästäkin pinosta ensimmäisenä käteen tarttuu luultavasti Okklumeus-haasteeseen sopivat kirjat.


Aiotteko lukea Halloweeniin sopivaa kirjallisuutta tässä kuussa?  

11 kommenttia :

  1. Kyllä! Aion ottaa osaa Yöpöydän kirja-blogin Halloween -haasteeseen.. Vielä en ole päässyt kirjastoon. Ihan kutkuttaa mitä sieltä löytyy! Ps. Mukavaa lontoonmatkaa! Ihan huisia. Haaveilen pääseväni sinne vielä joskus itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa kun moni osallistuu haasteeseen! :) Itse yritin eilen kulkea kirjastossa silmät kiinni sillä yritän mielummin lukea oman hyllyn kirjoja tällä hetkellä (varsinkin niitä lukemattomia) :D

      Lontoo on kyllä huikea paikka! Toivottavasti pääset sinne joskus! :)

      Poista
  2. Sulla on liian hyviä kirjoja! Mulla Angelfall ja Vampire Academy ovat roikkuneet lukulistalla vuodesta kivi ja kirves. Pitäisi vain tarttua, mutta kun on niin paljon kaikkia luettavana!
    ..Ehkä vielä joskus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D niin ne ovat roikkuneet miullaki! Ja molemmat on löytyny hyllystäkin kohta vuoden.. Ehkä vielä joskus :DD

      Poista
  3. Tästä kuusta on selvästi tulossa jälleen kauhukuukausi, kun menossa on Halloween- ja Hämärän jälkeen -lukuhaasteet. Sopivia kirjaehdokkaita kyllä löytyy ihan tarpeeksi. Ja nyt tuli mieleen, että mulla on vielä lukamatta 5.aallon vika osa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä luin juuri loppuun Viimeisen tähden ja oli yhtä aikaa hieno ja haikea, mutta myös vähän kulmakarvoja kohottava loppu. Tykkäsin kuitenkin hurjasti kielestä ja maisemankuvauksesta.

      Poista
    2. Minulla kirjaehdokkaita löytyy melkeinpä enemmän kuin tarpeeksi. :D 5. Aalto on houkutellut minua jo kauan, en halunnut elokuvaakaan katsoa ennen kuin olen lukenut ensimmäisen kirjan. Toivottavasti tuolle sarjalle jäisi myös hieman aikaa!

      Poista
  4. Huikean kiva kirjapino. :) Etenkin Magdalena Hain Kerjäläisprinsessa ♥ osui heti silmään. Pottereiden viimeinen minullakin odottelee (pitäisi ensin blogata Puopliverisestä prinssistä, jonka luin jo kuukausi sitten). Houkutus olisi ihanaa lukea uudelleen. Luin sen heti ilmestyttyään, ja saman vuoden jouluksi ostin kirjan itselleni lahjaksi - enkä vieläkään ole uudelleen lukenut. :D Ensi vuonna ajattelin viettää uudelleen lukemisen vuotta ja kerrata nuoruusuosikkejani ja muutamia ihan viime vuosiltakin (teoksia ainakin näiltä kirjailijoilta: Diana Wynne Jones, Robin Jarvis, Garth Nix, Anu Holopainen, Patricia C. Wrede, Christopher Paolini, Suzanne Collins, Marianne Curley, Sylvia Louise Engdahl, Susan Price ...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin yllätyin kuinka kivoja kirjoja omasta hyllystä löytyi haasteeseen. Olisi niitä kyllä varmasti ollut enemmänkin, mutta meni jo nyttenkin melkein liioittelun puolelle. :D Kerjäläisprinsessan voitin blogiarvonnasta tänä vuonna.. ohkaisuudessaan se saattaa hyvinkin tarttua käteeni tässä kuussa! Houkutuksen olen lukenut 2-3 kertaa.. en muista enää kunnolla. Jälkimmäisiä osia en ole lukenut kuin kerran. Pitänyt jo pitkään lukea uudestaan. Ja oi, ihana idea ensi vuodelle! :)

      Poista
  5. Ahdistaa kun Vampire Academy -sarjaa ei oo suomennettu! Tosin sen lukeminen varmasti sujuisi myös englanniksi, mutta itselle lukeminen on lähinnä tapa paeta maailmaa aivot narikkaan tyylillä - liekkö pitäisi pähkäillä sit liikaa sanojen merkitystä tai kokonaiskuvaa. Magdalena Hain kirjat on itselläkin lukulistalla, täytyy hommata omaan hyllyyn!

    Mua muuten kiinnostaisi nähdä kuvia ihan sun kirjahyllystä! Ja jos postausehdotukset on tervetulleita, kiinnostelisi myös postaus esimerkiksi sun hyllyn kauneimmista kirjoista! (ihan siis kansien perusteella)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin odotin kyseisen sarjan suomentamista muutamia vuosia. Ei kuulunut, joten viime vuonna ostin koko sarjan kun oli Black Fridayna alennuksessa! :D Uskaltauduin vasta vuosi sitten lukemaan englanniksi, eikä sitä oikeastaan edes ajattele lukevansa englanniksi kun pääsee vauhtiin :) Minulla ei ole Magdalena Hain kirjasta mitään tietoa, en ole edes arvostelua siitä lukenut :D Takakannesta vain luin sanan "ihmissusi".

      Tuota kuvaa kirjahyllystä en voi hetkeen toteuttaa, sillä en omista kirjahyllyä :( Ikävä kyllä, nykyiseen asuntoon ei sellaista hyllyä mahdu minkä haluaisin. Tällä hetkellä kirjani ovat vähän ympäri kämppää mm. yöpöydällä, kaapissa neljässä rivissä ja huonommat kirjat laatikossa :D Ja voi kyllä, postausehdotukset ovat aina tervetulleita! Pistetään mietintään :)

      Poista

Kiitos kommentista ! :)