torstai 5. marraskuuta 2015

CAROLYN KEENE - NEITI ETSIVÄ MAKSAA VELKANSA

Varmaan monella herää tätä lukiessaan ensimmäiseksi kysymys miksi tuhlaan aikaani Neiti Etsiviin? Itse pohdin tätä myös, sillä maailma on paljon parempia kirjoja pullollaan.

Carolyn Keenen Neiti Etsivä-sarja on varmasti monelle tuttu omasta lapsuudestaan tai jos ei itse ole lukenut niin joku tuttu varmasti on. Itse ainakin muistan kun ala-aste ikäisenä luokkakaverini (tytöt tietenkin) lukivat ahmimalla kyseistä kirjasarjaa. Itseäni myös kiinnosti nämä kirjat, mutta ikinä en yhtäkään lukenut. Miksi? En löytänyt ikinä kirjasarjan ensimmäistä osaa, enkä tietenkään voinut aloittaa esim. sarjan 54 kirjasta. En muutenkaan ole itse ikinä ymmärtänyt miten voi lukea kirjasarjaa epäjärjestyksessä. Tosin kyseisen sarjan kirjat eivät tietääkseni paljon liity toisiinsa, toki henkilöt ovat samat, mutta jokaisessa kirjassa on oma mysteerinsä ratkottavana. Ja minulle selvisi vasta, että sama henkilö ei ole kirjoittanut näitä kaikkia kirjoja! Eli Carolyn Keene on vain keksitty nimi kaikille kirjasarjan kirjoittajille. Jotain uuttakin opittu siis. :D Eli kun kirjailija on vaihtunut (en edes tiedä kuinka usein) on se varmaankin vaikuttanut kyseiseen sarjaan. Silti pienet viittaukset aikasempien kirjojen tapahtumiin häiritsisivät minua niin suuresti tai enimmäkseen ärsyttäisivät, ettei minusta ole lukemaan tätä sarjaa eikä mitään muutakaan väärässä järjestyksessä.

Pari vuotta taaksepäin päätin, että haluan ottaa selvää mistä jäin paitsi. Varasin kirjastosta Neiti Etsivä ja kadonnut testamentti -kirjan ja lukasin sen. Olihan se oikeasti ihan viihdyttävä. Eihän nämä ole kirjallisesti kovinkaan upeita tuotoksia, mutta kivoja "aivot narikkaan" tyyppisiä. Neiti Etsivä maksaa velkansa oli kumminkin saatu jossain vaiheessa niin jännäksi, että omat jalkani eivät millään pysyneet peiton alla paikallaan vaan pomppivat jännityksestä kuin mitkäkin (vaikka arvasin mitä tapahtuu)! :D Uskon, että olisin tykännyt sarjasta nuorempana kovasti, sillä suosikki kirjojani silloin olivat Enid Blytonin SOS -kirjasarjan kirjat.

Eli lyhyesti, näitä on kiva lukea silloin kun haluaa nopealukuisen kirjan ja heittää aivot narikkaa.. + hypätä ihanaan entisaikaan. Yleensä nämä kumminkin tarttuvat käteeni vasta siinä vaiheessa kun kirjaston deadline lähestyy.

Todella upea aloitus tälle blogille, naurattaa ihan itseänikin. Ehkä tästä on sitten suunta vain ylöspäin! 


Arvosana: 
Teos: Neiti Etsivä maksaa velkansa
Kirjailija: Carolyn Keene
Sivuja: 116
Kirjasarja/Trilogia: Neiti Etsivä #3
Mistä: kirjastosta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ! :)