keskiviikko 11. marraskuuta 2015

NORA ROBERTS - OVI SYDÄMEEN

Ovi Sydämeen on Nora Robertsin Majatalo -Trilogian kolmas osa.

Montgomeryn veljeksistä Ryder on kovapintaisin ja epäsosiaalisin, mutta vastustamattoman seksikäs. Ei kuitenkaan yhtään majatalonpitäjä Hope Beaumontin tyyppiä - tai niin hän ainakin luulee. Aina niin tehokas ja suloinen Hope on jättänyt taakseen suurkaupungin glamourin täyttämän elämän ja löytänyt Boonsborosta uuden alun - paitsi rakkauden suhteen. Vähitellen käy yhä selvemmäksi, että Ryderin ja Hopen välillä on kuin onkin kipinää, mutta mystinen menneisyys ei jätä Hopea rauhaan. Ehkä Ryder voi auttaa häntä karkottamaan vanhat aaveet ja pystyy löytämään oven hänen sydämeensä... Nora Robertsin suositun Majatalo-trilogian kolmas osa vie lukijan jälleen Boonsboron herttaiseen pikkukaupunkiin.

Voi Montgomeryn veljekset minkä teitte. Voi Nora Roberts minkä teit. Nyt on suuri aukko sydämessäni. Ja koko Boonsboron kaupunki. Haluan vain takaisin! Miksi, voi miksi en sinne enää pääse.

Tämä oli ensimmäinen sarja mitä Robertsilta luin. En siis osaa verrata tätä hänen muuhun tuotantoon. Selailin muutamia arvosteluja Majatalo-sarjasta ennen kirjan lukua, mutta ne ovat olleet suurimmaksi osaksi negatiivisia ja niissä ollaan oltu pettyneitä Robertsiin. Joku sanoi, että tämä on riman alitus häneltä. En kyllä antanut tämän vaikuttaa omaan lukukokemukseeni sillä nautin tästä todellatodellatodella paljon! Välttelinkin hieman tämän viimeisen osan lukemista sillä tiesin, että tämän jälkeen kaikki olisi ohi. Luin vain pieniä pätkiä kerrallaan iloisesti hymähdellen vaikka olisin toki voinut ahmaista tämän yhdeltä istumalta :D.

Trilogia siis kertoo kolmesta veljeksestä pienessä Boonsboryn kaupungissa. Ovi sydämeen kertoo veljistä vanhimmasta Ryderista. Ryder olikin oma suosikkini omassa jääräpäisyydessään ja seksikkyydessään, joten siksi ehkä nautinkin tästä eniten! Oli ihanaa kuvitella Boonsboron kaupunki pala palalta, sekä rakennukset kaikkia yksityiskohtia myöten. Oma suosikkini oli tottakai Majatalo. Sitä haluaisi itsekin asua kyseisessä kaupungissa ja toimia Majatalonpitäjänä.. Tai ehkä kumminkin kirjakaupan omistajana kadun toisella puolella. :D Kirjassa on hieman sama tunnelma kuin TV-sarjassa Gilmoren tytöt ().

Tämä kirja ilahdutti, itketti sekä sai minut nauramaan. Ehkä siksi kirjan loputtua tunnekuohuissa arvioin Goodreadsissa kirjan viidellä tähdellä.. Nyt pari päivää sulateltua tämä saa minulta neljä tähteä. En pitänyt kirjan Epilogista, enkä muutenkaan ollut tyytyväinen siihen miten kirja loppui. Tuntui että viimeiset sivut oli hutaisulla kirjoitettu ja kirjailija halunnut vain nopean lopun kirjalle. Noh, tämä on minun mielipiteeni. Ja sitten vielä suuri miinus mikä suututti minua niin paljon, että hetkellisesti teki mieli heittää kirja seinään! Luulin koko ajan, että Roberts on itse kehitellyt päässään Boonsboron ja Majatalon, mutta ei. Kyseinen Majatalo on oikeasti olemassa ja huoneet samoilla nimillä kuin kirjassa. Roberts itse vielä omistaa majatalon (en ole varma tästä, korjatkaa jos olen väärässä). En tiedä onko hän kaiken kopioinut oikeasta majatalosta ja keksinyt mitään itse, mutta erehdyin katsomaan kuvan yhdestä huoneesta. Se ei ollut yhtään sellainen miksi olin kyseisen huoneen kuvitellut (eli ei läheskään niin ihana ja hieno). En uskaltanut katsoa enempää, jottei kyseinen upeaksi loihdittu kaupunki päässäni katoaisi.

Kirja kumminkin lämmitti mieltäni suuresti ja luen varmasti Robertsilta muutakin. Hänen Bride Quartet -sarja on jo odottamassa hyllyssäni. :) Suosittelen tätä kirjaa kaikille jotka vähäkin pitävät hömpästä ja romantiikasta!

Arvosana: 
Teos: Ovi sydämeen
Kirjailija: Nora Roberts
Sivuja: 326
Kirjasarja/Trilogia: Majatalo #3
Mistä: Kirjastosta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ! :)