tiistai 26. huhtikuuta 2016

HANNA KAUPPINEN - KIRJA JOTA KUKAAN EI KOSKAAN LUKENUT


Mila etsii täydellistä kirjaa. Hän asuu antikvariaateissa, kantaa omaisuuttaan olkalaukussaan ja hengittää kirjapölyä.

Kun kaupunkiin avataan uusi kirjakauppa, Mila löytää läheisyyttä ja ymmärrystä tarinoiden lisäksi myös ihmisistä. Herra H:n omalaatuinen kauppa vetää Milaa puoleensa magneetin lailla, samoin tähtisilmäinen Toni.

Sekä Milan että kirjakaupan tulevaisuus joutuu vaakalaudalle, kun kaupungin rauhaa astelee uhkaamaan herra Kunnas. Hän kun löytää vaarallisia ajatuksia ja noituutta juuri sieltä, mistä haluaa niitä etsiä.

Fantastinen kertomus rakkaudesta kirjoihin ja ihmisiin


Kirja jota kukaan ei koskaan lukenut herätti kiinnostukseni jo ennen vuodenvaihdetta. Pistinkin kirjan heti varaukseen kirjastosta. Muutama muu kirja piti lukea ennen tätä alta pois, mutta voin kertoa, että tämä poltteli ja paljon! Oikein huusi nimeäni yöpöydältä. Olinkin iloinen, kun vihdoin pääsin kirjaan tarttumaan.

Kirja joka kertoo tytöstä, joka rakastaa kirjoja. Voi kyllä! Tässä on kirja minun makuuni. Alku tämän kirjan kanssa lähtikin hyvin käyntiin. Kirjaa luki mielellään, sillä kieli oli ihanan sujuvaa. 
Kirjan tunnelma on ihanan jouluinen, sisältäen ripauksen taikaa. Olen myös huomannut viimeaikoina, että tartun herkemmin ohuempiin kuin paksumpiin kirjoihin. Mikälie niissä paksuissa kirjoissa hirvittää. Jopa neljänteen Potteriin on jäänyt tarttumatta, sillä se näyttää niin paksulta?!

Luin kirjaa hyvin pienissä pätkissä, sillä aikaa lukemiselle on viime aikoina jäänyt vähän. Pyrin silti lukemaan aina edes sen pienen pätkän. Kirja olikin lainassa myös e-kirjastosta, joten pystyin jatkamaan lukemista puhelimellakin. Olisin varmaan loppujen lopuksi nauttinut tästä enemmän, jos olisin voinut lukea tämän yhdeltä istumalta.


Kuten aiemmin mainitsin, kirjan alku lähti minulla hyvin käyntiin. Puolivälin jälkeen kirjassa alkoi tapahtua erikoisia ja ennalta arvaamattomia asioita, jotka hämmensivät minua suuresti. En nimittäin odottanut tämän kirjan sisältävän mitään tällaista. Olin hämilläni ja samalla utelias koko loppu kirjan ajan. Kirjassa jää myös jonkin verran kysymyksiä auki, eikä kaikkeen saada suoraa vastausta. Olenkin hieman ristiriitaisissa tunnelmissa tämän asian kanssa. Toisaalta on kiva, kun kaikkea ei selitetä lukijalle ja omaksi pohdittavaksi jää asioita. 

Minun täytyy lukea tämä kirja lähitulevaisuudessa uudelleen. Joulu voisi olla sopiva ajankohta, sillä kirjakin sijoittuu jouluun ja talveen. Pääsisin näin uppoutumaan tunnelmaan paremmin. Sillä nyt tuntuu, että kirjan lukeminen pari sivua kerrallaan ei toiminut. Ei varmasti toimi minkään kirjan kohdalla.

Tällä kertaa voin myöntää, että minussa oli se ongelma. Ei kirjassa. Minun pieni pääni ei vain ymmärtänyt kaikkea ja osa meni yli hilseen. Mielestäni kuitenkin vaikuttava teos esikoiskirjailija Hanna Kauppiselta. Suosittelen Kauppisen esikoisteosta kaikille kirjojen ystäville.


Arvosana: ♥½
Teos: Kirja jota kukaan ei koskaan lukenut
Kirjailija: Hanna Kauppinen
Sivuja: 198
Kustantaja: Myllylahti
Mistä: Kirjastosta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ! :)