torstai 14. huhtikuuta 2016

JENNY HAN - THE SUMMER I TURNED PRETTY

kuva täältä

Some summers are just destined to be pretty.

When each summer begins, Belly leaves her school life behind and escapes to Cousins Beach, the place she has spent every summer of her life. Not only does the beach house mean home away from home, but her favorite people are there: Susannah, her mother's best friend, and her sons, Conrad and Jeremiah. Belly has been chasing Conrad for as long as she can remember, and more than anything, she hopes this summer will be different. Despite distractions from a new guy named Cam and lingering looks from Conrad's brother, Jeremiah, Belly's heart belongs to Conrad. Will he offer his to her? Will this be the summer that changes everything?
 


Tämä oli ainut kirja jonka luin Scribd:n ilmaisesta kokeilusta viime kuussa. En ole aiemmin lukenut mitään Jenny Hanilta, mutta hän on kirjailijana kiinnostanut jo jonkin aikaa. Hänen ehkä (itselleni) tunnetumpi teos To All the Boys I've Loved Before löytyy omasta hyllystäni, mutta ajattelin nyt kuitenkin lukea ensin tämän trilogian alta pois kun kerran aloitinkin. Minulla ei ollut suuria odotuksia tämän kirjan suhteen ja hyvä niin. Olisin pettynyt. (Tämä kirjan kansikuva on muuten aivan hirveä. En kestä tuota pojan puolikasta naamaa :D). 

Tarina kerrotaan Isabellen eli Bellyn näkökulmasta. Niin kauan kuin Belly muistaa, on hän viettänyt kesänsä rantatalolla. Belly ja hänen äitinsä sekä hänen veljensä matkaavat myös tänäkin kesänä rantatalolle. Rantatalolla tuttuun tapaan odottaa hänen äitinsä hyvä ystävä Susannah kahden poikansa kanssa. Conrad ja Jeremiah ovat olleet Bellylle kuin veljiä joihin hän on ollut salaa ihastunut. Kun Belly tänä kesänä saapuu rantatalolle, hän saa huomata poikien katsovan häntä eri tavalla kuin ennen. Kaikki muukin tuntuu olevan erilaista. Onko tämä kesä, joka tulee muuttamaan kaiken? Onko tämä viimeinen kesä, jolloin kaikki ovat yhdessä rantatalolla?

Conrad on veljeksistä vanhempi ja hänestä Belly ei ole ikinä päässyt yli. Tänä kesänä Conradia vaivaa selvästi jokin ja hän on vuoden aikana muuttunut hyvin paljon. Hän juo ja polttaa, mikä on uutta. Belly muistelee aikasempia kesiä paljon ja välillä se jopa hieman ärsytti minua. Tuntui ettei varsinainen kesä edennyt mihinkään, kun aina oltiin muistelemassa edellisiä kesiä. Varmasti tämä oli hyvin olennaista tarinan kannalta ja sai lisää syvyyttä hahmoihin, mutta silti. Itse ainakin janosin tietää tulevista tapahtumista, en menneistä. Toivottavasti seuraavissa osissa ei mennä tällä kaavalla.

Nyt jos puhun ihan suoraan niin ei tämä kirja kyllä älyttömästi säväyttänyt. Vihaan kolmiodraamoja. Varsinkin jos ne ovat huonosti toteutettu. Vihaan myös asetelmaa jossa veljekset ovat rakastuneet samaan tyttöön (tosin vampyyripäiväkirjoja ei oteta tässä lukuun!). Sitten kun mukaan heitetään vielä kolmas poika.. Johan on soppa käynnissä.

Niin.. jos ei muuta, niin ainakin kaipaan kesää enemmän! Onneksi se on kohta täällä! En tiedä kärsikö oma lukemiseni tämän kanssa siksi, että luin tämän e-kirjana. En siis lukenut pitkiä pätkiä kerralla. Jossain vaiheessa tuntui, että kirjassa asiat junnaa paikallaan ja kirja on pelkkää rannalla hengailua. Tämä kävi hieman tylsäksi. Jaksoin kumminkin sinnitellä loppuun asti ja onnekseni viimeiset sivut olivatkin mielenkiintoisia ja jäin janoamaan lisää!

Jos tämän olisi lukenut kesällä rannalla, olisi tarina tullut varmaan hieman lähemmäksi. Nyt tuntui, että hahmot jäivät hieman liian kauas. Suosittelisin tätä ehkä eniten 13-17 vuotiaille, sillä tunsin välillä olevani hieman liian vanha tarinalle. Tuntuu, että toin tästä pelkkiä negatiivisia ajatuksia esille. Kyllä minä oikeasti viihdyin tämän parissa! Tätä oli helppo lukea ja tässä käsiteltiin tärkeitäkin asioita. En minä olisi tilannut tätä sarjaa itselleni kotiin, jos tämä olisi ollut surkea! 


Arvosana: 
Teos: The Summer I Turned Pretty
Kirjailija: Jenny Han
Sivuja: 285
Kustantaja: Simon & Schuster
Kirjasarja/Trilogia: The Summer I Turned Pretty #1
Mistä: Scribd:n kautta

4 kommenttia :

 1. Jenny Hanin To All the Boys I Loved Before on keikkunut lukulistalla pidempään, tästäkin yksilöstä olen kuullut, mutta se ei sen kummemmin ole jäänyt mieleen, eikä ilmeisesti tarvitsekaan jäädä(?) Haikailen kesää lukiessasi bloggaustasi, kunpa se olisi jo täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on keikkunut minullakin. :D Noh, suosittelen tätä kirjaa luettavaksi kesällä jos haluaa heittää aivot narikkaan! Siihen tää sopii täydellisesti. :) Mielenkiinnolla odotan mitä tykkään seuraavista osista. Ja meidän onneksi, se kesä on kohta täällä! <3

   Poista
 2. Minäkin huomaan usein kyllästyväni jos kirja on pelkkiä jatkuvia takaumia. Jenny Hanin kirjoihin olisi kyllä joskus mukava tutustua, jos vain ehtisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Toivon niin kovin ettei seuraavat osat ole takautumia täynnä. Kyllä kannattaa tutustua! Innolla odotan, että pääsen itse tutustumaan muuhunkin kuin tähän trilogiaan :) Ja olisi kiva nähdä, että mitä sä tykkäisit!

   Poista

Kiitos kommentista ! :)