perjantai 5. elokuuta 2016

K.K. ALONGI - KEVÄTUHRIT


kuva täältä
Maailma muuttuu silmänräpäyksessä keskellä toukokuista aamupäivää. Uuden kotimaisen trillerisarjan avaus, piinaavan koukuttavaa jännitystä Lostin hengessä.

15-vuotias Jade herää metrossa Sörnäisissä ympärillään pelkkää pimeyttä. Pian paljastuu karmea totuus: kaikki muut ovat kuolleet. Jadesta tietämättä neljä muuta nuorta kohtaa saman kauheuden eri puolilla kaupunkia. Sattuma heittää heidät yhteen, ja yhdessä he aloittavat matkan kohti tuntematonta maailmassa, jossa mikään ei ole niin kuin ennen.Yllättäen minulle tuttuun tapaan olin hieman skeptinen tähän kirjaan tarttumisesta. Sillä taas kirja joka sijoittuu Suomeen ja kertoo suomalaisista, enkä minä pidä suomalaisista kirjoista. Tai näin minä luulin. Yritän pikkuhiljaa karistella tuota ajatustapaa pois, koska taas kerran olin väärässä. Kevätuhrit oli hyvin viihdyttävää ja jopa jännittävää lukemista, enkä olisi malttanut laskea kirjaa kädestäni.

Mitä minä itse tekisin, jos kuolemanaalto pyyhkäisisi ihmiskunnan maailmankartalta ja vain minä ja muutama muu nuori jäisimme eloon? Tähän kysymykseen mietin jatkuvasti vastausta kirjaa lukiessani. Kirjan alussa seurataan punkkarityttö Jaden, sekä blondin Susetten selviytymistä ensi järkytyksestä kuolemanaallon jälkeen. Miksi kaikki ovat kuolleet? Miksi tytöt ovat hengissä, vaikka suurin osa eläimistäkin näyttää olevan kuolleita? Tytöt eivät voi selvittää edes ketä kaikkia kuolemanaalto koskee. Pelkkää Helsinkiä, Suomea vai koko maailmaa? Sähköverkko on kaatunut. Kirjan tapahtumat kattaa noin yhden viikon kuolmanaallon jälkeistä aikaa. Tytöt yrittävät parhaansa mukaan selvitä ensimmäisestä viikosta ja mukaan matkaan tarttuu tahtomattakin pari muuta nuorta.

Miljöö vaihtuu kirjassa hyvää tahtia, eikä kirja siksi ehdi kyllästyttämään minua missään vaiheessa. Suomen luonnonilmiöt ja saunominen ovat merkittävä osa kirjaa ja sen tunnelmaa. Ja minä joka väitin etten tykkää suomalaisista kirjoista, mutta juuri suomalaiset elementit tekivät kirjasta niin hyvän. Koska kirjan tapahtumapaikka on Suomi, tulee kirjasta helpommin lähestyttävä. Tuttuja kaupunkeja ja paikkoja vilahtaa ohi silmien ja siksi itsensä kuvitteleminen tilanteeseen on helpompaa. Uskon kyllä, että tämä voisi toimia muuallakin maailmassa. Toivottavasti kirjaa käännetään muillekkin kielille!


Kirja on hyvä ja pohjustaa tulevia osia. Toivon tosin, että saan seuraavissa osissa vastauksen mikä kuolemanaallon on aiheuttanut. Sillä nyt tälle ei anneta mitään selitystä. En kestä ajatusta siitä, että kirjailija ei kerro lukijoille kuinka kaikki tapahtui.

Seuraavissa osissa kaipaisin hahmoilta enemmän luonteen paljastavia puolia. Tuntui, että kaikki hahmot (Jadea lukuunottamatta) olivat hieman persoonattomia. Mutta koska tarinassa mentiin hyvällä vauhdilla eteenpäin, tämä ei vielä haitannut ja veroittanut montaa tähteä kirjalta pois. Toivottavasti seuraava osa tulisi pian, sillä itse en ainakaan löytänyt julkaisuajankohtaa seuraavalle osalle. Sekä olisi myös hienoa saada tietää kuinka monta osaa sarjaan tehdään.

Luin Kevätuhrit melkein kaksi kuukautta sitten. Yritin nyt pinnistellen miettiä, mitä kirjassa tapahtui ja mitkä olivat omat fiilikseni tästä. Toivottavasti saan bloggaustahtini kiinni, sillä helpottaisi postauksien näpyttelemistä huomattavasti. Oppisinpa edes kirjoittamaan ajatuksia ylös samalla kun luen kirjaa. Tässä kovasti yritetään opetella!


Arvosana: 
Teos: Kevätuhrit
Kirjailija: K.K. Alongi
Sivuja: 302
Kustantaja: Otava
Kirjasarja/Trilogia: Kevätuhrit #1
Mistä: Kirjastosta
4 kommenttia :

 1. Kevätuhrit oli mielenkiintoinen kotimaisen nuortentrilogian avaus. Odotan jo toista osaa, sillä moni asia jäi kietityttämään tässä. :)

  Blogissani on sinulle tunnustus: http://kirjakissa.blogspot.fi/2016/08/liebster-award-tunnustus.html

  VastaaPoista
 2. Sama täällä! Tiedätkö sinä milloin toinen osa tulee? Ja kiitos tunnustuksesta! :) kunhan selkäkivut helpottavat, niin pystyn taas istumaan koneen äärelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alongi kertoi jossain yhteydessä, että on jo jatkoa kirjoittamassa, mutta en muista, oliko vielä mitään aikataulua annettu. Toivottavasti viimeistään syksyksi 2017 tulisi. :)

   Poista
  2. Voi vitsit! Toivottavasti tulisi viimeistään silloin! Ei pitäisi aloittaa mitään sarjaa josta ei ole ilmestynyt kaikkia osia, en kestä tätä odotusta :D

   Poista

Kiitos kommentista ! :)