torstai 27. huhtikuuta 2017

KIERA CASS - AINOA



On tullut aika kruunata voittaja.
   
Kun America kutsuttiin mukaan Valintaan, hän ei koskaan kuvitellut pääsevänsä lähelle kruunua – tai prinssi Maxonin sydäntä. Kilpailun lähestyessä loppuaan ja palatsin muurien ulkopuolelta tulevien uhkien käydessä yhä säälimättömämmiksi, America kuitenkin käsittää, miten paljon hänellä on hävittävänään – ja miten kovasti hänen on taisteltava haluamansa tulevaisuuden puolesta.


Vihdoin America on tehnyt päätöksensä kumman pojan valitsee. Kaksi edellistä osaa ovat olleet kunnon vatvomista kahden pojan välillä ja tätähän minä yleensä kirjoissa vihaan yli kaiken. Tässä sarjassa vain on jokin, mikä minuun kolahtaa ja en menetä hermoja tämän kanssa. Sarja on noussut yhdeksi suosikikseni! Kun haluan viihdettä ja heittää aivot narikkaan, on tämä sarja juuri sopiva siihen.

America on vihdoin valinnut prinssi Maxonin ja tätä myöten vihani Aspenia kohtaan laantuu. America on jopa itse tässä osassa ärsyttävämpi kuin Aspen. America kaipaisi rohkaisua kertoa prinssi Maxonille rakastavansa häntä, mutta tyttö odottaa prinssin sanovan sanat ensimmäisenä. Asiaa ei myöskään helpota yhtään tyranni kuningas, joka uhkailee ja kiristää Americaa aika ajoin. America kuitenkin onnistuu pysymään vahvana ja pistämään kuninkaalle kampoihin. Arvostan! Vähän Nälkäpeli meininkiä.

Tämä kolmas osa on mielestäni parempi kuin trilogian edellinen osa Eliitti. Toimintaa ja jännitystä on saatu mukaan paljon enemmän, sekä pääsemme kurkistamaan palatsin ulkopuolellekkin. Kirja sisältää surullisia menetyksiä, mutta myös toivon pilkahduksia tulevasta. Mahtavinta kirjassa on, kun neljä viimeistä jäljellä olevaa tyttöä ystävystyvät ja tukevat toisiaan. 

Kirjasarja on selkeästi alunperin suunniteltu trilogiaksi ja mielestäni tämä olisi toiminut loistavasti näin. En tiedä miksi jatkoa on pitänyt kirjoittaa, mutta en loppupeleissä pistä sitä pahakseni. Varmasti nekin tulee hankittua omaan hyllyyn ja luettua. Kiitos Pen & Paper kun suomennatte näitä niin hyvään tahtiin! Ja ihanaa, että nämä kauniit kannet on säästetty näihin suomennoksiinkin. 


Arvosana: ½
Teos: Ainoa
Kirjailija: Kiera Cass
Sivuja: 323
Kustantaja: Pen & Paper
Kirjasarja/Trilogia: The Selection #3
Mistä minulle: Prisma

Helmet lukuhaaste 2017: 38. Kirjassa mennään naimisiin



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ! :)