tiistai 1. tammikuuta 2019

KIRJAVUOSI 2018


Hyvää uutta vuotta teille kaikille lukijoille ! 

Niin... toivottavasti teitä vielä siellä ruudun toisella puolella on, vaikka olenkin ollut epäaktiivisin kirjabloggaaja koko blogihistoriani aikana. Arvelinkin, että koulu ja työt tulevat viemään ison osan lukuajasta ja bloggaamisesta. On tuntunut siltä, ettei bloggaamiseen ole voimia ja halua panostaa. Ulkoasu ja blogin nimikin tuntuvat taas niin typeriltä :D Nooooh nää on näitä. Oma jaksaminen on riittänyt enemmän vain Bookstagramin puolelle ja sielläkin hyvin vaihtelevasti. Sinne postaaminen vain tuntuu olevan paljon helpompaa ja välillä tuntuu turhauttavalta kirjoitella tänne, kun postaukset eivät saa enää kommentteja samalla tavalla kuin ennen. Sitä vaan miettii, pitäisikö muuttua tämän maailman mukana? Mutta ei. En ole valmis kuoppaamaan tätä blogia ja muutenkin, itsellenihän tätä vaan loppujen lopuksi kirjoittelen, jotta muistan vielä jälkikäteen mitä ajatuksia mikäkin kirja minussa herätti. Toki teidän lukijoiden kommentit tekee tästä harrastuksesta paljon rikkaampaa! 

Mutta nyt en masennu vaan yritän saada uutta tuulta alle ja toivon innon kirjoittamiseen taas löytyvän! Joten katsastetaan miten se mun kirjavuosi 2018 oikein meni. Koska ahh.. kukapa ei rakastaisi listoja ja tilastoja? 


Vuonna 2018 luin

-64 teosta ja 14 433 sivua (näistä 2 oli äänikirjoja, yhteensä 16h 5min). Tämä on 19 teosta enemmän kuin edellisenä vuonna ja n. 4000 sivua enemmän.

-10 kirjaa englanniksi, joista 1 oli äänikirja ja 8 sarjakuvaa (5 kirjaa enemmän kuin vuonna ´17).

-11 kotimaista

-45 käännöskirjaa

-1 runokirja (elämäni ensimmäinen)

-36 sarjakuvaa (Sarjakuvahaaste selittäköön tämän ja innostus mangasta).

-54 naisten kirjoittamaa kirjaa

-omaa kirjaa

-11 arvostelukappaletta

-2 kaverilta lainattua kirjaa

-39 kirjastolainaa

-3 kirjaa Bookbeat/Storytel

-n. 130 uutta kirjaa löysi hyllyyni milloin mitäkin kautta. (I know, järkyttävää, kuka näitä laskee. Mutta lähti niitä myös kiertoon!)

Tavoitteiden toteutuminen

01 Lue vähintään 50 kirjaa
VIHDOIN ONNISTUIN (KIITOS SARJAKUVAT)!

02 Enemmän kotimaisia --> Tavoitteena 15
Vain 11, joka on saman verran kuin vuosi sitten.

03 Lue vähintään 10 kirjaa englanniksi
Kiitos taas sarjakuvat, onnistuin.

04 Yksi kirja ruotsiksi
Joooo tota ei. Vähän unohtui tää ruotsin opettelu uudestaan ja kahden viikon päästä alkaa pakollinen ruotsin kurssi. HELP!

05 Kuuntele enemmän äänikirjoja ja podcasteja
Nooh, podcasteja kuuntelin ehkä vähän enemmän.

06 Helmet-lukuhaasteen suorittaminen. Ihan oikeasti.
No ihan oikeasti en suorittanut. 35/50 oli tulos. Mutta tänä vuonna taas mennään!

07 #Hyllynlämmittäjää ei saa unohtaa vaan se suoritetaan
Luin yhden. Yksi enemmän kuin edellisellä kerralla! :DD

08 Kun omasta hyllystä 5 kirjaa luettu, saa ostaa yhden uuden tilalle
Juu joo kaikki varmaan tietää miten hyvin tämä meni.

apua paljonko mä näitä tavoitteita itelleni asetin...

09 Luen sarjakuvia edelleen paljon
Jee, done.

10 Luovun osasta kirjoista joita tiedän etten enää kaipaa
Noo on tuolla melkein Ikean kassillinen kirjoja lähdössä.. johonkin?

11 Pyri bloggaamaan kaikista lukemistasi kirjoista heti
Olenpas ollut ankaralla päällä. Ei toteutunut, valitettavasti.

12 LUE YLPEYS JA ENNAKKOLUULO
JA MINÄHÄN LUIN ! Kuitenkin itselleni tuttuun tapaan sain kirjan loppuun pari tuntia ennen vuoden vaihtumista, koska pitihän se vähän jännityksessä elää.


Vuoden 2018 parhaimmat kirjat

05 Jessica Townsend: Nevermoor - Morriganin koetukset
04 Elina Rouhiainen: Muistojenlukija
03 Angie Thomas: Viha jonka kylvät
01 Sarah J. Maas: Keskiyön Kruunu & Tulen perillinen


Muita tämän vuoden kirjallisia kohokohtia olivat ensimmäinen työharjoittelu kirjastossa, jonka jälkeen sain myös töitä sieltä. Turun ja Helsingin kirjamessut. Te lukijat olette ylittäneet 100 lukijan rajan mitä pidin mahdottomana, kiitos! Myös vuoden loppumetreillä bookstagramin seuraajamäärä ylitti maagisen 1000 seuraajan rajan! Olette ihania kaikki<3! Seuraavassa postauksessa katsotaan toivottavasti tulevaa vuotta ja muutamia tavotteita sinne, ei ehkä noin ankaria mitä olin vuosi sitten asettanut. :D

Mitä sun kirjavuoden huiput olivat? Paras kirja?

10 kommenttia :

 1. Mahtavaa, että luit Ylpeyden ja ennakkoluulon! Minäkin vihdoin tänä vuonna, se oli kyllä hieno. Kiirehdin yhdeltä baarikeikaltakin keväällä kotiin, että saisi jo jatkaa lukemista haha :D Omia lemppareita viime vuodelta oli klassikoista juurikin tuo Austen & Woolfin Orlando, uudemmista taas Rachel Cusk, Maggie Nelson & Elizabeth Strout nousivat jo lähes fanaattiseen lempikirjailija-asemaan.

  Hieno lukuvuosi sinullakin ollut, toivottavasti seuraava on vähintäänkin yhtä hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä me! Minäkin jouluna odottelin jo iltaa jolloin saisin käpertyä omaan sänkyyn lukemaan Ylpeyttä ja ennakkoluuloa. :D Pitäisikin itse lukea Woolfilta jotain! Nelson ja Cusk kiinnostavat molemmat hurjasti!

   Tätä toivotaan!

   Poista
 2. Onnittelut seuraajamäärien kasvusta! Hyviä lukuhetkiä alkaneelle vuodelle 2019!

  VastaaPoista
 3. Sulla on ollut hieno kirjavuosi! Munkin kohdalla lukuhaasteille ja -tavoitteille kävi vähän niin ja näin (en suorittanut yhtäkään loppuun, hups...) mutta väliäkö tuolla. :D Viha jonka kylvät ja Bournen kirjat ovat kyllä huippuja, mun lemppareita tältä vuodelta oli mm. jo Laurankin mainitsema Nelsonin Argonautit, Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi ja Strömquistin sarjakuvat.

  Kirjakeskustelu on tosiaan siirtynyt aika paljon Instagramin puolelle menneenä vuonna ja on ollut tosi kiva seurata, miten uusia kirjatilejä on syntynyt ja miten ne, jotka eivät halua perustaa perinteistä blogia, ovat innostuneet jakamaan lukuvinkkejä ja ajatuksia kirjoista lyhyemmässä muodossa Instagramissa. Mä uskon vielä sen verran itsepintaisesti blogeihin ja tykkään kirjotella sinne pidempiä analyysejä, että ainakaan kokonaan en tuu sinne siirtymään, vaikka siitä muuten alustana tykkäänkin. Sun ig-tili on muuten i h a n a, mun lemppareita. :)

  Ihania lukuhetkiä uuteen vuoteen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli tuo vuosi ihan jees, mutta paljon jäi lukematta :D Sinisaloon on pitänyt jo pitkään tutustua.. ei vain löydy yhtään hänen kirjaa omasta hyllystä joten voi olla ettei kuulu tämänkään vuoden lukemistoon.

   Oon huomannu itsekin laiskistuneeni muiden blogeihin kommentoinnissa, joten yritän skarpata tämän kanssa! Nyt alkaa vähitellen löytyä taas myös into kirjoittamiseen. Mun mielestä on myös upeaa kuinka bookstagram on lähtenyt Suomessa nousuun. Ja en ole kokonaan siirtymässä instaan.. lähinnä olen pohtinut pitäisikö laajentaa youtuben ja kirjavlogien puolelle. :D ja ää kiiitos<3 sulla on myös mahtava bookstagram-tili!

   Kiitos ihana ja sitä samaa sulle<3

   Poista
 4. Haasteista huolimatta sähän luit ihan tosi paljon!!! Onko sillä sitten väliä, lukiko just sitä, mitä oli etukäteen ajatellut? Ei minusta.

  Minäkin välillä mietin blogia, että onko se aikansa elänyt. Mutta kun itselleen kirjoittaa, niin ei se kyllä ole. Ihanaa, jos sinäkään et katoa täältä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, niin taisin tehdä :D !
   En minä täältä katoa, ja ihanaa lukea taas siunkii postauksia useammin<3 :*

   Poista
 5. Hurjat tavoitteet sulla, musta selvisit tosi hyvin! Mulla hyllynlämmittäjiä tuli luettua nolla :D vuoden kaks parasta oli Saara Turusen Sivuhenkilö ja Tomi Adeyemin Children of Blood and Bone. Ja luin Ylpeyden ja ennakkoluulon, hyvä sinä!! Ihana kun kirjoitat, mä ainakin yritän aktivoitua kommentoinnissa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos<3 :D Ei se mitään vaikka niitä tuli sulla nolla, aina voi kokeilla uudestaan (tai jos tuntuu, että ahdistaa koko haaste ei kannata lähteä mukaan). Sivuhenkilö ja Children of Blood and Bone olisi hyllyssä odottamassa molemmat! Mutta jälkimmäisestä taidankin odottaa suomennosta (kun olen vähän laiska lukemaan englanniksi :D). Ylpeys ja ennakkoluulo oli I H A N A ! Harmittaa melkein, että venytin sen lukemista näin kauan.
   Ja mä olen myös ollut laiska kommentoimaan, kuten taidettiin tästä kirjamessuilla puhuakin.. Mutta yritän kovin itsekin aktivoitua!

   Poista

Kiitos kommentista ! :)