keskiviikko 2. tammikuuta 2019

TAVOITTEITA JA LUKUHAASTEITA VUODELLE 2019


Päätin jo pari kuukautta sitten, että alan vähentämään kirjastolainojani ja pienentämään sitä reilua 30 lainaa alle 10 lainaan. Sillä mulla on aivan J Ä R K Y T T Ä V Ä  määrä lukemattomia oman hyllyn kirjoja (tietäjät tietää), enkä osaa luopua niistä huonoistakaan jos en ole yrittänyt lukea niitä. Joten vuoden 2019 projektiksi asetan nyt aivan tosissani nuo oman hyllyn kirjat ja olen aivan haltioissani tästä! Tulen varmaan tipahtamaan pahasti kärryiltä uutuuksien kanssa, mutta sen sallin itselleni. Mulla on muutama varaus kirjastosta asetettu tämän vuoden uutuuksille, mutta ei mitään verrattuna aikaisempiin määriin. En myöskään aio hankkia hyllyyni uusia kirjoja omilla rahoilla vaan saan käyttää ainoastaan joululahjaksi saadut lahjakortit ja nekin harkitusti. Katsotaan ennen kirjamessuja mikä tilanne, että sallinko itselleni sieltä pari kirjaa. Mulla vaan yksinkertaisesti loppuu tila hyllyistä, eikä hyllyjäkään mahdu enempää kotiin. Olen myös alkanut ihannoimaan ajatusta siitä, että hyllyistäni löytyisivät juuri ne valioyksilöt ja omat suosikit, eikä mitään muuta ylimääräistä. 

Toinen asia mitä päätin pari kuukautta sitten. Ei lukuhaasteita. Nooo.. Helmet-lukuhaaste julkaistiin ja olihan se pakko vilkaista. Kyllä mä nyt vaan lähden tänäkin vuonna mukaan, mutta taas niin rennolla fiiliksellä, että ei haittaa vaikka haaste ei täyttyisi. Tosin käytin just monta tuntia haasteen suunnitteluun ja löysin melkeinpä jokaiseen kohtaan omasta hyllystä sopivan kirjan. Muutama kinkkinen kohta haasteessa on ja niistä kysynkin teiltä apua postauksen lopussa (ja huutelen ehkä vielä pitkin vuotta). 

Ja mites sitten Hyllynlämmittäjä-haaste. Onnistuin lukemaan Ylpeyden ja ennakkoluulon viime vuoden pinostani. Ja kyllä muuten meinaan tehdä pinon tänäkin vuonna, tosin nyt taidan myös vähän pitää silmällä tuota Helmet-lukuhaastetta. En jotenkin osaa ottaa stressiä näistä haasteista, joten miksi en näihin osallistuisi. :D Julkaisen pinon toivottavasti lähiaikoina ainakin bookstagramin puolella, mutta varmaankin myös täällä!

Törmäsin myös aivan ihanaan lukuhaasteeseen Matkalla Mikä-Mikä-Maahan -blogissa. Nimittäin Montgomery-lukuhaaste! Olen lukenut L. M. Montgomerylta vain Anna-sarjan ensimmäisen osan, mutta sekin oli aivan ihastuttava. Olen katsonut Anna-sarjaa myös Netflixistä ja haluaisin jatkaa kirjasarjaa verratakseni hieman näitä. Myös Runotyttöihin olen halunnut kauan tutustua, joten luottavaisin mielin lähden tähän haasteeseen mukaan ja uskon lukevani ainakin yhden teoksen. Nämä kävisivät myös käynnissä olevaan Joka päivä on naistenpäivä -klassikkohaasteeseen jonka sain startattua juuri lukemalla ensimmäisen Austenin.

Vielä helmikuun loppuun asti Yöpöydän kirjat -blogissa jatkuu Jatkumo - Sarjakirjojen lukuhaaste, johon olenkin jo lukenut jonkin verran kirjoja (vieläkin ehtii). Jään myös mielenkiinnolla seuraamaan mitä lukuhaasteita ilmoille pärähtää vuoden aikana!

Joten onhan näitä haasteita kertynyt, mutta ei haittaa! Goodreadsiin asetin taas tavoitteeksi toiveikkaan 50 luettua kirjaa tänä vuonna. Ja uskoisin, että tähän päästään ilman valtavaa sarjakuvienkin määrää. Kunhan pidän lupaukseni selata vähemmän somea ja käyttää sen ajan lukemiseen! Tiedän myös, että kevät on koulussa rankka, mutta uskon selviäväni ja luotan siihen että ehdin lukea.

Mutta nyt niihin Helmet-lukuhaasteen 2019 kinkkisiin kohtiin, mihin otan mielelläni vinkkejä ja vaihtoehtoja vastaan!

15. Kirjassa käsitellään jotain tabua 
16. Kirjassa liikutaan todellisen ja epätodellisen rajamailla
17. Kirjassa on kaksoset (Sarah Crossanin Yksi on jo luettu viime vuonna)
19. Et pidä kirjan nimestä (Kaikki kamalat kirjojen nimet tänne! Tai jos ne on suomennettu huonosti.)
20. Kirjan nimessä on jokin maa
31. Kirjassa kuljetaan metrolla
36. Kirjassa ollaan yksin
43. Kirja seuraa lapsen kasvua aikuiseksi

Jos olet todennut jonkun kirjan hyväksi ja tiedät sen sopivan johonkin näistä kohdista niin kerro! Ja vielä parempi jos kirja on YA-kirjallisuutta, mutta tämä ei todellakaan ole pakko, pystyn lukemaan muutakin.

Lähteekö teistä joku suorittamaan Helmet-lukuhaastetta? Mikä kohta sulla tuottaa vaikeuksia? Tai onko joku muu haaste mitä suoritat vuoden aikana? Kertokaa!
15 kommenttia :

 1. Itsekin meinasin kokeilla Helmetin suorittamista :) Ainakin kohtaan 16 voisin suositella Pasi Ilmari Jääskeläisen kirjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Js tsemppiä sulle Helmetin suorittamiseen! :)

   Poista
 2. Osallistun myös Helmet lukuhaasteeseen! Kohtaan 31 suosittelen K.K. Alongin Kevätuhrit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätit lähteä myös tänä vuonna mukaan! Mahtavaa! Kiitos suosituksesta, tuo kirja vain oli Muistojenlukijan ja Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikean lisäksi ainoa joka tuli jo itselläni mieleen ja haluaisin lukea uusia kirjoja tähän haasteeseen! :D

   Poista
  2. En osaa olla ilmankaan :D
   Entäs sitten kohtaan 17 S.K. Tremayne: Jääkaksoset? Kohtaan 20 Hassan Blasim: Irakin purkkajeesus (myös jossain kielletty kirja)?

   Poista
  3. Haha :D
   Jääkaksoset voisi sopia! Löytyy vieläpä omasta hyllystä, en ollutkaan tajunnut tätä! Irakin Purkkajeesus onkin mulle ihan uusi tuttavuus! Kiitos siis näistä!

   Poista
 3. Tsemppiä haasteisiin. Ite oon niitä yrittänyt vältellä jo vuosia kun ei ne kuitenkaan onnistu :D Ei edes hyllynlämmittäjät onnistunut.

  Kohtaan 17. kävisi varmaan Rick Riordanin Punainen pyramidi (ja se sarja, olikohan kanen aikakirjat nimeltään?). Siinä muistaakseni on kaksoset päähenkilöinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En minäkään ole näissä ikinä onnistunut, mutta en myöskään saa näistä lukujumia/stressiä itselleni ja tykkään valita kirjoja haasteisiin.. joten miksipä en osallistuisi! :D Jos lukujumi uhkaisi näiden takia, en tietenkään osallistuisi.

   Olisipa käynyt! Olisin vihdoin lukenut :( valitettavasti sisaruksilla on parin vuoden ikäero.

   Poista
 4. Kohtaan 17. sopii ainakin Affinity Konarin Elävien kirja. Ja Audrey Niffeneggerin Hänen varjonsa tarina. Hyviä molemmat! :)

  VastaaPoista
 5. Montgomeryn kirjat ovat tosi ihania ja minusta nopealukuisiakin, joten niihin kyllä kannattaa tutustua. :) Tsemppiä Helmetin kanssa! Aika haastavia kohtia on mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! =) Ja kiitos! On kyllä haastavia, mutta jotenkin itse tykästyin tämän vuoden haasteeseen enemmän kuin edellisen vuoden! :)

   Poista
 6. Muakin kutkuttaisi kirjahylly täynnä pelkästään omia lemppareita, mutta sen aika ei oo vielä. Ostelun vähentämistä ja omiin kirjoihin keskittymistä yritän mäkin! Tsemppiä tavoitteiden kanssa ja ihanaa uutta vuotta <3

  Helmet-haasteeseen:
  15. Rosa Meriläisen ja Sanna Seiko Salon NE - kuukautiskirja. Menkat on tabu edelleen maailmassa. Myös Liv Strömquistin Kielletty hedelmä varmaan kävis?
  16. Neil Gaimanin Coraline tai Neverwhere
  36. Tove Janssonin Taikatalvi tai Kesäkirja
  43. Jeffrey Eugenidesin Middlesex

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tämä tavoite minullakaan tule vielä tänä vuonna toteutumaan. Mutta sitä kohti pyritään! :D Kiitos ihana, ja hyvää uutta vuotta siullekkii<3

   Helmet-haasteeseen tajusin jo itsekin, että hyllystä löytyy lukemattomana Kielletty hedelmä! Joten se siis<3
   Ja kiitos muistakin vinkeistä älyttömästi! puspus<3

   Poista
 7. Pari vinkkiä tuli nopeasti mieleen:

  Kohta 16. Isabel Allende: Henkien talo
  Kohta 20. Tahitin tyttäret

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ! :)