torstai 10. tammikuuta 2019

#HYLLYNLÄMMITTÄJÄ 2019


Voi kyllä, lähden tähän taas mukaan! Vaikkakin menestys on ollut parin viime vuoden aikana hyvin heikkoa. Mulla on silti taas vahva luotto itseeni ja kaikki nämä kirjat kiinnostavat. Lähdin haasteeseen tänä vuonna pitäen silmällä Helmet-lukuhaastetta sekä omia mielenkiintoja. Ja kuten aiemmissa postauksissa jo mainitsin, tarkoitus on lukea tänä vuonna pääsääntöisesti oman hyllyn antimia, joten siksikin luotto itseeni on kova! Teen oman ennätyksen jos luen edes kaksi pinon kirjoista. Haha.

01 Liv Strömquist: Kielletty Hedelmä
-Tämä sarjakuva on ollut jo vuoden 2017 kirjamessuista asti lukemattomana hyllyssä. Tämä myös sopii mainiosti Helmet-lukuhaasteen kohtaan jossa kirjassa käsitellään tabua.

02 Cassandra Clare: Kadotettujen sielujen kaupunki
-Olen roikottanut tätä sarjaa lukemattomana jo liian kauan. Tätäkin osaa olen jo joskus aiemmin yrittänyt lukea, mutta sitten se vaan jäi. Haluaisin saada kaksi viimeistä osaa luettua, jotta pääsen jatkamaan Claren muihin sarjoihin.

03 Francesca Zappia: Eliza and Her Monsters
-Olin taas varma, että luen tämän heti kun postista noudan... juu siitä on nyt 1,5 vuotta ja en ole vieläkään kirjaa lukenut. Ystäväni kuitenkin luki tämän viime vuoden puolella ja kehui maasta taivaisiin! Ja tämä sopii Helmet-haasteessa kohtaan "40. Kirja käsittelee mielenterveyden ongelmia".

04 Richelle Mead: Vampire Academy
-Miksi joihinkin kirjoihin on niin vaikea tarttua, vaikka kuinka haluat ne lukea? Tämä oli edellisenkin vuoden pinossa.. hupsis. Mutta edelleen, hinku tämän lukemiseen on kova.

05 Ashley Poston: Geekerella
-Vähän samat sanat kuin edellisen kirjan kohdalla. Kirja pääsi mukaan myös tänä vuonna. Ja tämänkin lukemista odotan kovin. Jos ottaisin vaikka tavoitteeksi lukea Geekerellan ennen Postonin uutta kirjaa joka julkaistaan.. olikohan toukokuussa? :D

06 Koko Hubara: Ruskeat tytöt
-Ostin kirjan vuonna 2017 Turun kirjamessuilta, kun kävin Hubaraa kuuntelemassa. Vaikutuin. Mutta silti tämä on edelleen lukematta. Nyt haluan tehdä tähänkin muutoksen. Ajattelin kirjaa Helmet-lukuhaasteen kohtaan "10. Rodullistetun kirjailijan kirjoittama kirja".

07 Elena Ferrante: Loistava ystäväni
-Ostin tämän pari vuotta sitten Kontista, ehkä max. 2 eurolla. Ajattelin, että ehkä luen joskus. Nyt ajatus on muuttunut siihen, että PAKKO LUKEA. Tuntuu, että kuulun vähemmistöön joka ei ole sarjaan koskenut. Onneksi en kuitenkaan omista seuraavia osia, koska jos poikkean valtavirrasta enkä pidäkkään tästä (tätä pelkään). Tänä vuonna aion kuitenkin ottaa mielipiteestäni selvää!

08 Becky Albertalli: The Upside of Unrequited
-Taas kirja viime vuoden pinosta! Mutta nyt haluan saada tämän luettua, sillä tästä on tulossa keväällä suomennoskin. Ja ainakin Simon vs. The Homo Sapiens Angenda nappasi englanniksi paremmin (ja on yksi mun lemppareista ikinä)!

09 Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean
-Olen yksi surkimus, mitä tulee sarjojen päätöksiin. Aina mulla jää sarjojen viimeiset osat roikkumaan? Rakastuin ensimmäiseen osaan, toisen osan luin vuosi sitten ja tämä vain hengailee hyllyssäni lukemattomana. Nyt kuitenkin tuli fiilis, että voisin kuitenkin aloittaa ensimmäisestä osasta uudestaan, muistin virkistämiseksi.

10 Anne Frank: Päiväkirja
-Tässä vuorostaan kirja joka on pitänyt lukea... mitä? 10 vuotta ainakin. Hyllyssäni tämä on ollut varmaan kolme vuotta. Tämä myös kävi useaan kohtaan Helmet-lukuhaasteessa.

11 Tove Jansson: Vaarallinen juhannus
-En voi uskoa, että minä, #muumilover94 en ole vieläkään lukenut kaikkia muumeja?!! Jos edes tämän yhden tänä vuonna saisin lisättyä luettujen joukkoon. Jätän tämän ehkä kuitenkin odottamaan kesäisiä iltoja.

12 James Bowen: Katukatti Bob
-Rakastan kissoja, vaikka olen myös koiraihminen. Tämän ihanuuden ostin kirjamessuilta vuonna 2017 ja äitini hehkuttamana haluan tämän lukea.

Siinäpä nämä. Kertokaa toki, onko teillä samoja kirjoja omissa pinoissa tai mistä erityisesti olette pitäneet!

Aikaisemmat pinot löytyvät täältä:

HYLLYNLÄMMITTÄJÄ 2018

HYLLYNLÄMMITTÄJÄ 2017

12 kommenttia :

 1. Hmm, olin jo lyönyt tämän vuoden haasteet lukkoon ja muutenkin ollut epäileväinen tätä hyllynlämmittäjä-haastetta kohtaan, mutta toisaalta nyt alkoi kuitenkin kiinnostaa. :D Ja siis nimenomaan siksi, että saisi sitä omaa hyllyä luettua ja toisaalta jotenkin yhtäkkiä alkoi innostaa hyllyjen tonkiminen ja uuden kirjakasan pykääminen. Eli saattanen kääntää vielä takkiani ja osallistua tähän. :P

  Sinun lämmittäjälistasta olen lukenut vain kolme kirjaa (Hubaran, Frankin ja Bowenin kirjat), mutta esim. tuo Ferranten Loistava ystävä kiinnostaa ja ei kiinnosta. Olen lukenut Ferranten kirjoista enkä edelleenkään osaa päättää haluanko lukea niitä vai en. Onneksi asiaa ei tarvitse päättää nyt tai huomenna eikä edes tänä vuonna. :D

  Tsemppiä hyllynlämmittäjään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis uusien kirjapinojen kasaaminen on ihan parasta! :D Siinä suuri syy miksi lähden tähän aina mukaan :) Ja toki se, että saisi niitä oman hyllyn kirjoja luettua! Suosittelen osallistumaan jos yhtää houkuttaa ;)

   Ja mulla sama fiilis Ferrantesta. Mutta silti tätä pinoa kasatessa ajattelin, että jos nyt tuon ensimmäisen osan verran kokeilen kuitenkin. :D Kiitos tsempeistä!

   Poista
 2. Aa hitto, unohin ihan Vampire Academyn omalta listaltani! En tosin muista milloin mä ne hankin, että onko ne nyt niiiiin kauan siellä vielä ehtinyt lojumaan... Harkitsen myös vakavasti tuon Albertallin kirjan lukemista englanniksi, luin sen Simonin nimittäin suomeksi, enkä pitänyt siitä yhtään niin paljon kuin toivoin ja odotin. Pitäis ehkä lukea se uudelleen englanniks, jäi kaivelee sen verran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hups! :D Eikös se ollut joskus 2018 keväällä? Vai muistanko ihan väärin.. Eli ei ne nyt niiiin kauan oo ollut. Ehkä seuraavaan pinoon sit (tai siis toivottavasti ei, et oot ehtinyt lukemaan jo ! XD)
   JA ÄÄ JOO! Lue englanniksi, vaikka ei tää kuulemma oo yhtä hyvä ku Simon. Mut Simonillekkii voisit antaa uuden mahdollisuuden englanniks ;)

   Poista
 3. Muumit ovat kyllä ihania, ja Vaarallinen juhannus on yksi omia suursuosikkejani. <3 Ferranten sarjasta olen tykännyt tosi paljon, mutta heh, sen viimeinen osa on roikkunut monta kuukautta lukulaitteessani. Jos nyt kevään aikana tai viimeistään kesällä saisin sen luettua. :D Tsemppiä sinulle hyllynlämmittäjien lukuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jostain syystä vaan säästelen muumeja, en tiedä miksi :D Mä olen ihan surkea lukemaan sarjoja loppuun. Olen mahtava niiden aloittamisessa... mutta juu. :D Kiitos tsempeistä!

   Poista
 4. Voi! Tä hyllynlämmittäjät on ihan mun suosikkihaaste :D Vuonna 2018 luin omistani 2/12, tälle vuodelle on vielä kirjat vaitsemattakin, mutta täytyy ehdottomasti ne listata ja laittaa muistiin tulevaa vuotta varten. Tästä sun pinostasi oon lukenut tuon Ruskeat tytöt, se ainakin kannattaa ottaa lukuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä mukavan rento haaste. Ja ihanaa kun saa koluta omia hyllyjä<3 Ruskeat tytöt menee ehdottomasti lukuun! Uskon näin. :D Tsemppiä sulle uuden pinon tekemiseen ja sen lukemiseen! :)

   Poista
 5. Hei et oo ainut Ferrante-noob, meitä on kaksi! Haluisin kyllä itekin lukea Loistavan ystäväni tänä vuonna. Ja kaikki äänet Liville, se on niin paras!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee ollaa yhes noob :DDD. Katsotaan saanko itsekkään oikeasti sitä luettua. Liviin on kova luotto!

   Poista
 6. Katukatti Bob, aww. Se on kyllä söpö kirja! Kielletty hedelmä ja Ruskeat tytöt kannattaa lukea asap, myös Vaarallinen juhannus ja Anne Frankin päiväkirja.

  Minä en uskalla tähän haasteeseen osallistua, listailen vain niitä oman hyllyn himotuimpia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käskystä! :D
   Ihan ymmärrettävää. Mä oon vaan koukussa kirjapinojen ja -listojen tekemiseen, toteutus ja kirjojen lukeminen onkin sitten toinen juttu :D

   Poista

Kiitos kommentista ! :)