keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

KERSTIN GIER - RUBIININPUNA

Rakkaus ei katso aikaa #1

kuva täältä

Gwendolyn on tuiki tavallinen 16-vuotias lontoolaistyttö, mutta hänen perhetaustansa on jotakin aivan muuta. Joillakin Gwenin sukulaisista on aikamatkaajan geeni, ja hänen sukupolvessaan geeni on hänen nirppanokkaisella serkullaan Charlottella. Koko suku odottaa herkeämättä, koska Charlotten ensimmäinen matka menneisyyteen koittaa. Gwendolynin arki on Charlotten tarkoin vartioidun elämän rinnalla melko tavallista, kunnes hän yhtenä päivänä saa huimauskohtauksen ja hetken päästä huomaa olevansa entisaikojen Lontoossa. Aikamatkageeni onkin piillyt Gwendolynin perimässä! 

Osa kateellisista sukulaisista ei tahdo uskoa, että Gwendolyn on valittu osaksi vuosisataista kohtalonyhteyttä, kahdentoista jalokiven ketjua, mutta yhtä kaikki häntä aletaan salaisen veljeskunnan toimesta valmistella tuleviin aikamatkoihin, joilla hän täyttää mystistä tehtävää ikätoverinsa, samaista aikamatkageeniä kantavan komean mutta raivostuttavan Gideonin kanssa.


Niin... minulla on edelleen Lontooseen jokin kumma kaipuu. Tai ei se niin kumma ole, sillä onhan kyseessä aivan mahtava kaupunki! Joten vieläkin kirjat, joiden tapahtumat sijoittuvat Lontooseen, herättävät kiinnostukseni. Näin ollen tartun kirjaan herkemmin kuin johonkin toiseen. Kirjan lukemisesta on taas vierähtänyt melkein kaksi kuukautta, mutta mielummin kirjoitan tämän myöhään kuin en milloinkaan.

Minua jännitti tarttua tähän kirjaan, sillä niin moni on tätä sarjaa kehunut muutamaa negatiivista palautetta lukuun ottamatta. Minulla käy usein niin, että nostan odotukset liian korkealle ja niiden kanssa tullaan sitten ryminällä alas. Aikamatkailu ei muutenkaan ole minulle kovin tuttu aihe. Harry Potter ja Azkabanin vanki näin äkkiseltään mietittynä taitaa olla ainut kirja, jossa olen aikamatkustamisesta lukenut. Onneksi jännitin turhaan.. Sillä ai että, mie tykkäsin tästä!

Gwendolyn on aina tiennyt, että hänen serkullaan Charlottella on aikamatkaajan geeni. Sillä miten tätä voisikaan unohtaa, kun kaikki muistuttavat asiasta jatkuvasti. Kun eräänä päivänä Gwen matkaa yllättäen ajassa taaksepäin, kukaan ei meinaa uskoa asiaa todeksi. Miten Gwen tulee pärjäämään, sillä ei häntä ole syntymästä alkaen koulutettu kohtaamaan entisaikojen vaaroja ja käytöstapoja. Onneksi hänellä on Gideon, toinen samaista aikamatkageeniä kantava ikätoveri seuranaan.

Pelkäsin aluksi, että Gwendolyn on ärsyttävä ja lapsellinen päähenkilö jonka kanssa minulla menee hermot. Mutta yllätyin suuresti, sillä en menettänyt hänen kanssa kertaakaan hermoja (tämä on hyvin outoa, sillä menetän usein hermot kirjojen päähenkilöiden kanssa). Gwen on omaperäinen haamuille jutteleva teinityttö, jonka menoa jaksaa seurata. Hänen paras ystävänsä Leslie on ihastuttava ja hauska persoona. Nauroin hänen sutjautuksilleen muutamankin kerran.

Gideonin ja Gwenin tehtävä on mystinen ja vaarallinen. Se selviää vain lukemalla! Kun kirjan aloittaa, sitä ei malttaisi lopettaa. Muistan kuinka paljon harmitti lopettaa kirjan lukeminen illalla, kun silmät eivät yksinkertaisesti pysyneet enää auki. Olisin halunnut tietää kaiken nyt ja heti. Kävin jo lainaamassa trilogian toisen ja kolmannenkin osan itselleni. Nyt ne huutelevat nimeäni tuolta yöpöydältä. Toivottavasti pääsen pian jatkamaan tämän sarjan parissa. Ja tässä on taas kirja jota suosittelen mielelläni kaikille! Tosin.. taidan olla viimeinen ihminen planeetalla joka luki tämän vasta nyt! :D

Arvosana: 
Teos: Rubiininpuna
Kirjailija: Kerstin Gier
Sivuja: 344
Kustantaja: Gummerus
Kirjasarja/Trilogia: Rakkaus ei katso aikaa #1
Mistä: Kirjastosta

9 kommenttia :

 1. Mulla on sulle haaste. :) Löytyy linkin takaa:
  http://mustelumo.blogspot.fi/2016/06/unpopular-bookish-opinions-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos haasteesta! Yritän paneutua tähän lähipäivinä :)

   Poista
 2. Hauska kuulla mietteitäsi kirjasta. Voin suositella aikamatkoihin liittyviä tarinoita! Se on oma suosikki aiheeni. Siitä syystä tämäkin kirja miellytti, vaikka en olekaan kohderyhmää. Kiva välipalakirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko siulla suositella jotain erityistä kirjaa jossa aikamatkailu aiheena? Jotain omaa suosikkia? ;) Tämä oli kyllä loistava välipalakirja ja vei lukujumin pois :)

   Poista
 3. Blogissani on sinulle palkinto :)
  http://ninankirjablogi.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! :D yritän ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä tämän :D

   Poista
 4. Samaa palkintoa tulin minäkin tarjoamaan. :D

  http://kirjaneidontornihuone.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! :D.. Yritän taas ehtiä joku kaunis päivä päivittelee blogia :)

   Poista
  2. Ja minä myös :D http://bookishteaparty.blogspot.fi/2016/06/blogger-regognition-award.html

   Poista

Kiitos kommentista ! :)