maanantai 27. huhtikuuta 2020

TÄÄLTÄ TULEE YA-LUKUHAASTE 2020!YA-kirjallisuus on puhututtanut paljon viime aikoina varsinkin Bookstagramin puolella. Nostin itsekin tätä aihetta esille omassa postauksessani bookstagramissa (tässä linkki) ja kuva on saanut kunniakkaat 224 kommenttia tähän mennessä. Tämän jälkeen aiheesta on puhuttu useammassa blogissa ja useampi käyttäjä on nostanut YA-kirjallisuuden asemaa Suomessa esille. 

Tästä inspiroituneena lähdimme toteuttamaan YA-lukuhaastetta neljän ihmisen voimin. Haaste alkaa tämän viikon perjantaina eli 1.5.2020 ja jatkuu aina syyskuun loppuun asti eli 30.9.2020.
Järjestäjinä toimimme Instagramissa ja sieltä löytää myös lisää ohjeita, kirjavinkkejä haastekohtiin sekä bingoruudukon paremmalla laadulla (Blogger ei tehnyt yhteistyötä). Tässä vielä linkit kaikkien järjestäjien tileille, pistä seurantaan!: @lottareadsbooks, @sirkkuwrites, @hennasbooks & @enemmankirjoja .

OHJEET:

Kokosimme 5x5 ruudukon ja tarkoituksena on lukea YA-kirjallisuutta ja saada bingo! Yhdellä kirjalla saa täyttää yhden haastekohdan ja kielen jolla lukee saa valita itse. Eli sinun tulee saada bingo joko vaakaan, pystyyn tai viistoon. Halutessasi saat haastaa itseäsi täyttämään vaikka kaikki haasteen ruudut. Jos taas haluat lukea mahdollisimman vähän (mitä en tietenkään ymmärrä, kun YA-kirjallisuus on parasta mitä maa päällään kantaa), voit lukea täsmällisesti yhden kirjan kuukaudessa. Näin sinun tulisi saada bingo jos valitset lukemasi kirjat hyvin. 

Meillä on myös arvonta teille! Nimittäin kaikkien bingon saaneiden henkilöiden kesken arvotaan 2x20€ lahjakortit Suomalaiseen kirjakauppaan! Instagram eikä mikään muukaan ulkopuolinen taho ole mukana arvonnassa ja palkinnot olemme ostaneet itse.

Osallistuaksesi arvontaan, tulee sinun saada bingo ja tehdä siitä koontipostaus, joko blogiin tai Instagramiin. Jos teet koontipostauksen Instagramiin, postaa kuva feediisi ja kerro esimerkiksi kuvatekstissä mitkä kirjat luit ja mihin kohtiin ne sijoitit -> eli mistä sait bingon. Tägää myös kaikki järjestäjät kuvaan, jotta löydämme sen!
Jos taas haluat tehdä koosteen omaan blogiisi, julkaisen koontipostauksen tänne blogiini haasteen lopussa johon voit tulla linkittämään oman suorituksesi ja jättää samalla yhteystiedot mistä sinut saa kiinni jos arvontavoitto osuu kohdallesi.

Muistakaa käyttää #YAlukuhaaste2020 jos puhutte tästä Twitterissä tai Instassa! <3 Kavereille saa myös vinkata tästä haasteesta!

Mitä YA-kirjallisuus on?
 • YA on lyhenne sanoista Young Adult.
 • Lähteestä riippuen YA-kirjallisuuden kohderyhmää ovat 12-20-vuotiaat, mutta joidenkin lähteiden mukaan jopa puolet YA-kirjallisuuden lukijoista ovat aikuisia.
 • YA-kirjoille tunnusomaista on nuori päähenkilö eli yleensä noin 14-19 vuotias.
 • YA-kirjallisuus voi käytännössä pitää sisällään mitä vain genreä fantasiasta romantiikkaan ja jännityksestä scifiin. Kaikille siis löytyy jotakin!


Tässä vielä vinkkiä haastekohtaan "Haasteen järjestäjän suosittelema kirja":

 Stephanie Perkins: Anna and the French Kiss

8 kommenttia :

 1. Onpa kiva haaste! Osallistun ehdottomasti!

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti mukana! ♥ Ehdinkin jo tulla hieman surumieliseksi, kun Marko Suomen Twitterissä heittämä YA-haaste päättyy vappuun. Heti tein jo lukusuunnitelmaakin omien kirjapinojen ja kesän/syksyn tulevien kirjojen pohjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon täysin missannut jonkun Twitter-haasteen. :( Tosin ei ole ihme kun olin Twitteristä käytännössä vuoden pois :D
   Ihanaa kun osallistut <3

   Poista
 3. Minäkin ilmoittaudun mukaan, vaikka bingorivi voikin olla iso tavoite... tämä kyllä kuulostaa kivalta kesähaasteelta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, tosi kiva kun lähdet mukaan! Hyvä välillä haastaa itseään<3

   Poista
 4. Hei,
  Riittääkö että lukee yhden Valinta sarjan kirjan? Mulla on Bookbeat sovellus ja sieltä en löytäny kuin tämän joka kiinnostaisi. Muita joita olen lukenut on Sarah J Maas joka on jo tuttu..

  VastaaPoista
 5. Ja mukana siis ollaan, yksi takana ja 4 edessä. Kiitos haasteesta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ! :)