tiistai 19. tammikuuta 2016

SARA SHEPARD - TAPPAVA

Valehtelevat viettelijät #6 (Pretty Little Liars)
Sisältää spoilereita edellisistä osista!


kuva täältä

Normaalisti kirjoittaisin kirjan takakannen tekstin tähän. Nyt se ei ole mahdollista, sillä palautin kirjan jo viikko sitten kirjastoon. Uskoisin, ettei se tämän kirjan kohdalla ole suuri menetys, vaikka teksti puuttuukin.

Pretty Little Liars on varmasti monelle tuttu kirjasarja tai TV-sarja. Itse tutustuin ensiksi TV-sarjaan ja olen sen jälkeen aika ajoin lukenut kyseistä sarjaa. Itse pidän enemmän TV-sarjasta. En edes oikeasti tiedä miksi luen tätä sarjaa.. kuulostaa hyvältä, eikö niin?

Kirjasarja kertoo neljästä Rosewoodilaisesta lukioikäisestä tytöstä, jotka olivat ennen parhaita kavereita. Heidän tiensä erosivat, kun heidän yhteinen ystävänsä Alison katosi. Sarjan alussa Alisonin katoamisesta on kulunut muutama vuosi. Neljä tyttöä: Hanna, Spencer, Emily ja Aria elävät omaa elämäänsä. Yksi asia alkaa heitä kuitenkin taas yhdistämään, sillä jokainen saa viestejä salaperäiseltä A:lta. A tuntuu tietävän tyttöjen hirveimmätkin salaisuudet ja jostain kumman syystä A tietää tytöistä asioita, joita vain Alison tiesi. Tytöt yrittävät yhdessä selvittää kuka A on.

Kirjan jokainen luku kerrotaan joko Hannasta, Spenceristä, Ariasta tai Emilystä. Se tuo kirjaan mukavaa vaihtelua, mutta tässä kuudennen kirjan kohdilla olen alkanut inhoamaan esimerkiksi Hannaa. Joten tekisi mieli vain skipata ne luvut, jotka käsittelevät Hannaa ja hänen ongelmallista teinielämän ällö draamaa. Pidän Hannasta kyllä TV-sarjassa, mutta siinäkin olen menettänyt välillä hermoni häneen, tai vuoroin kehenkin.

Aluksi A lähetti tytöille suhteellisen harmittomia viestejä. Kuudenteen kirjaan mennessä A on kiristänyt tyttöjä monella eri tavalla, leikkinyt heidän kustannuksellaan ja tappanut. Tytöille on myös kerran selvinnyt kuka A on, mutta tämä A kuoli onnettomuudessa. Tytöt tietenkin huokaisivat hetkeksi helpotuksesta, kunnes alkoi tulemaan uusia viestejä A:lta. Ja ei, en tiedä montako A:ta tässä vielä selviää, ja kuinka monta tulee lisää. Varmaan MONTA. Kyseistä sarjaa on 16 kirjaa! Siis KUUSITOISTA! Liikaa? Voi kyllä. Hullua ajatella, että pitäisi lukea vielä kymmenen kirjaa ennen kuin kaikki lopulta selviää. Tästä syystä ehdin varmasti selvittää loppuratkaisun TV-sarjan kautta. Ja ei, en halua tietää tätä etukäteen. Olen yrittänyt parhaani mukaan vältellä spoilereita internetin ihmeellisessä maailmassa.

TV-sarja ja kirjasarja eivät kulje käsikädessä. Mikä on hyvä. En ehkä jaksaisi katsoa TV-sarjaa jos se olisi yhtä huono kuin tämä kirjasarja. Ja miksi tämä on huono? Ensimmäiset 200 sivua on pelkkää diipadaapaa (ja jokainen kirja menee tällä systeemillä) ja viimeiset 50 sivua mennään jyrinällä eteenpäin. Ja jokainen kirja loppuu, mihinkäs muuhunkaan kuin suureen cliffhangeriin. Ja tästä johtuen, pakko lukea se seuraavakin. Nämä ovat onneksi suhteellisen nopealukuisia kirjoja, että sen kerran kun päättää seuraavaan osaan tarttua (kirjaston deadlinen lähestyessä uhkaavasti) kirjan lukaseekin nopeasti.

Voisin luulla, että 13-vuotias Lotta olisi tykännyt tästä kirjasarjasta todella paljon. Nyt tunnen olevani ehkä hieman liian vanha tälle innostuakseni. TV-sarja kyllä menee ja hyvin meneekin! Sitä minä suosittelen oikeasti lämpimästi teille kaikille.

Arvosana: ½
Teos: Tappava
Kirjailija: Sara Shepard
Sivuja: 327 
Kustantaja: Gummerus
Kirjasarja/Trilogia: Pretty Little Liars #6
Mistä: Kirjastosta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ! :)