torstai 12. tammikuuta 2017

BECKY ALBERTALLI - SIMON VS. THE HOMO SAPIENS AGENDA
Sixteen-year-old and not-so-openly gay Simon Spier prefers to save his drama for the school musical. But when an email falls into the wrong hands, his secret is at risk of being thrust into the spotlight. Now Simon is actually being blackmailed: if he doesn’t play wingman for class clown Martin, his sexual identity will become everyone’s business. Worse, the privacy of Blue, the pen name of the boy he’s been emailing, will be compromised.

With some messy dynamics emerging in his once tight-knit group of friends, and his email correspondence with Blue growing more flirtatious every day, Simon’s junior year has suddenly gotten all kinds of complicated. Now, change-averse Simon has to find a way to step out of his comfort zone before he’s pushed out—without alienating his friends, compromising himself, or fumbling a shot at happiness with the most confusing, adorable guy he’s never met.

Becky Albertallin esikoisteos nousi lukulistalleni hieman ennen oman blogini perustamista. Tämä oli ensimmäisiä englanninkielisiä kirjoja joita itselleni ostin. Jostain kumman syystä kirja pääsi pölyttymään hyllyssäni melkein vuoden päivät, ennen kuin tähän tartuin. Voi miksi odotin näin kauan?! Kirja oli ihan mieletön! En tiedä onko luvassa yhtään järkevää tekstiä, sillä mieleni tekee varsin päättömästi hypettää kirjaa!

Kirja alkaa siitä, kun Simon Spierin koulutoveri Martin Addison kertoo Simonille lukeneensa hänen sähköpostinsa. Sähköpostit, jotka ovat Simonin henkilökohtaisia ja joita ei todellakaan ole tarkoitettu ulkopuolisen silmille. Simon on jo hetken aikaa lähetellyt sähköpostia salaperäisen Bluen kanssa ja kaikki heidän välillään tuntuu kolahtavan paikalleen. Blue ja Simon ovat myöntäneet toisilleen olevansa homoja, mutta kumpikaan ei ole uskaltanut kertoa kenellekkään muulle. Nyt Simonin homoudesta tietää kaikista maapallon ihmisistä Martin Addison.

Simon on aivan mahtava päähenkilö. Niin sympaattinen ja ihana kaveri, jollaista toivoisi myös itselle. Tätä kirjaa lukiessa käy muuten tekemään mieli Oreoita, pakko varoittaa. Simon on helposti samaistuttava hahmo, joten uskon siksi kirjan tulevan lähelle lukijoita. Ja suurta suosiota kirja herätti varsinkin tällaisessa potterheadissa. Simon on nimittäin suuri Harry Potter -fani, joten sain nauraa kaikille Potter -viittauksille.

Nora looks up from her book. "Simon. Eww."
"It's a dementor robe over my clothes. I think you'll survive."
"What's a dementor?"
I mean, I can't even. "Nora, you are no longer my sister."
"So it's some Harry Potter thing," she says. 

Bluen henkilöllisyyttä oli hauska arvailla kirjaa lukiessa, mutta en arvaillut liikaa! Kaikki kirjan hahmot ovat mielestäni upeita. Kaikki myös suhtautuvat ihanasti Simonin homouteen. Josta tulikin mieleeni.. tämä taisi olla ensimmäinen kirja jonka luin, jossa homous on näin suuressa osassa. Ei huono aloitus, haluan lukea lisää näitä kirjoja!

Kirja on oikeasti suuri hyvän mielen kirja. Jo se kertoo jotain, että tämä oli viime vuoden luettujen TOP 1! Pyrin aina kirjoittamaan edes muutaman rivin muistiinpanoja lukemastani kirjasta helpottaakseni blogitekstien kirjoittamista. Tällä kertaa muistiinpanot jäi hieman lyhkäisiksi, sillä olin vain piirrellyt sydämiä joka väliin.. :D Ehkä se kertoo siitä kuinka täydellinen kirja mielestäni oli. Minuun tämä iski ja nyt odotan innolla Albertallilta uutta luettavaa. Sitä pitäisi olla tiedossa jo keväällä! Ja mahtava uutinen on myös se, että tämä ilmestyy suomeksi keväällä! Nyt myös te, ketkä ette lue englanniksi, pääsette halutessanne tämän lukemaan. Itse aion ainakin käännöksen lukea. :)

Jos jotain miinusta pitäisi kirjasta keksiä, olisi sen lyhykäisyys. Kirja loppui mielestäni aivan liian nopeasti. Mielestäni olisi saanut olla tuplasti enemmän luettavaa. Ikävä Simonia.


Arvosana: 
Teos: Simon vs. The Homo Sapiens Agenda
Kirjailija: Becky Albertalli
Sivuja: 303
Kustantaja: Penguin Books
Mistä: Omasta hyllystä
Mistä hankittu: Foyles

8 kommenttia :

 1. Tää täytyy kyllä ostaa heti itelle kun ilmestyy suomeksi kauppoihin. Vaikuttaa ihan älyttömän hauskalta kirjalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tää oli ihan super hauska ja hellyytyävä ja söpö ja ah, kaikkea! <3 Toivottavasti tykkäät! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Noniin, mission completed! ;) Jään oottelemaan mitä tykkäät! :)

   Poista
 3. Pakko lukea, kunhan ilmestyy suomeksi!

  VastaaPoista
 4. Heh, kuulostaa hauskalta, joten voisi itsekin lukea. Tosin olen todennut, että nuortenkirjat uppoavat melkein paremmin englanniksi, joten ehkä luen ihan alkukielellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) Pelkään kanssa,ettei tää oo suomeks niin hyvä ku englanniksi! :DD

   Poista

Kiitos kommentista ! :)