perjantai 4. marraskuuta 2016

KERSTIN GIER - SAFIIRINSINIRakkaus ei katso aikaa

Menneisyyteen rakastuminen ei ehkä ole lainkaan hyvä ajatus. Sen huomaa 16-vuotias Gwendolyn, jonka elämä on ollut yhtä vuoristorataa sen jälkeen, kun hänestä tuli perheensä aikamatkaaja. Gwendolynilla ja Gideonilla on kuitenkin muita ongelmia, kuten vaikkapa maailman pelastaminen. Kaiken lisäksi Gideon alkaa käyttäytyä arvoituksellisesti. Gwendolyn ei ole enää varma, mistä kaikessa on kyse, mutta hän aikoo ottaa siitä selvää.


Safiirinsini jatkaa suoraan siitä mihin edellinen osa Rubiininpuna jäi. Onneksi! Sillä ensimmäinen osa jäi hyvin koukuttavaan kohtaan.

Gwendolyn ei ole vieläkään ehtinyt tottua aikamatkustamiseen. Miten olisikaan? Siitä ei ole kuin muutama päivä kun hän ensimmäisen kerran matkusti ajassa. Ja silti, jo nyt Gwendolynilta vaaditaan osaamista 1700-luvun käytöstavoissa ja sanoissa. Gwen saa paljon paheksuvia katseita ja puheita, kun ei heti opi kaikkea. Sääliksi käy tyttöä, sillä kateellisella Charlotte serkulla oli näiden asioiden opetteluun aikaa yli 10 vuotta. Reilua? Ei.

Gwendolyn on aivan hurmaava tyttönen. Niin hauska kuin viisaskin. Päähenkilö kenen kanssa ei tule tylsää. Mielestäni Gier on luonut aivan loistavan hahmokaartin tähän sarjaan. Kaikissa hahmoissa on jotain mistä pidän. Uutena hahmona kirjassa on vesinokkaeläin demoni (haluaisin nähdä kuvan tästä:D?) Xavier, kenet vain Gwen voi nähdä. Xavier on ihanan ärsyttävä ja loppujen lopuksi ihanan avulias. Hän vakoilee Gwenin puolesta ja auttaa häntä kaikessa missä vain tarvitsee apua. Eikä pidä unohtaa luottoystävä Leslietä, siinä vasta onkin tosiystävä ja ihana hahmo!

Kirja sisältää ensimmäistä osaa huomattavasti enemmän "tykkää-ei tykkää-tykkää" keskusteluja ja mietteitä. Välillä meinasi mennä hermot, mutta onneksi vain meinasi. Kahden ensimmäisen kirjan tapahtumat sijoittuvat noin yhden viikon sisälle, joten vähän jäi mietittyttämään tämä Gwenin rakastuminen hurmaavaan Gideoniin. Selkeä insta-love... kyllä. Tätä kirjaa lukiessa voi varmasti tuntua siltä, että juoni ei etene mihinkään. Jostain kumman syystä minua se ei edes haitannut, sillä kirja oli silti niin täynnä tapahtumia ja sivut kääntyivät kuin itsestään!

Tosiaan, tässä osassa jää edelleen moni asia auki. Viimeisen osan varaan on siis jätetty paljon. Olen toki iloinen, että kaikkea ei paljasteta kerralla. Samalla olen myös hieman peloissani, että mitä jos viimeisessä osassa kaikki ei selviä ja asioita jää roikkumaan ilmaan. Joudunkin tarttumaan seuraavaan osaan hieman pelonsekaisin tuntein.

Aikamatkailu meinaa saada oman pääni hieman sekaisin. Välillä olisi vaatinut ehkä enempää aivokapasiteettia kirjan lukuun. Aikamatkailu on silti minulle hyvin raikas ja uusi juttu, sillä en ole paljon kyseisestä aiheesta lukenut. Pidän sarjan ideasta älyttömästi! Safiirinsini on toiseksi osaksi mielestäni varsin eheä kokonaisuus. Viimeiselle osalle on siis kovat odotukset näiden kahden ensimmäisen osan jäljiltä!

On toki totta, että tämä on hieman nuoremmille suunnattu. Mutta minä en jostain syystä vaatinut tältä paljon. (Oikeasti olen edelleen 15v tasolla, joten siksi tämä nappasi :DD). Ei vaan, lukekaa tämä trilogia ihmeessä, jos ette ole vielä lukeneet! Taidan tosin itse olla niitä harvoja blogimaailmassa, ketkä eivät ole tätä sarjaa lukeneet. Mutta niin hyvä tämä on, että haluaisin trilogian koristamaan omaakin hyllyä.

Arvosana: 
Teos: Safiirinsini
Kirjailija: Kerstin Gier
Sivuja: 360
Kustantaja: Gummerus
Kirjasarja/Trilogia: Rakkaus ei katso aikaa #2
Mistä: Kirjastosta

Onko teillä antaa vinkkejä kirjoista, joissa on aikamatkustusta (ja tietenkin hyvistä sellaisista)?! Ja mistä ihmeestä tästä sarjasta tehdyt elokuvat voisi nähdä, vinkkejä? kiitos

4 kommenttia :

 1. Googleta 'aikamatkustus kirjat' niin sieltä tulee esimerkiksi risingshadown lista. Minustakin nämä kirjat olivat hauskoja, vaikka olen reilusti yli-ikäinen. Juuri aikamatkustus teeman vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaksi ekaa ovat kyllä olleet mainioita, niin hauskoja kuin jännittäviäkin! :D Olen vähän katsellutkin, mutta lähinnä olisin halunnut kuulla teiltä muilta hyviä kirjoja joita olette itse lukeneet :D Ilmaisin itseäni ehkä vähän huonosti tuossa lopussa. :D

   Poista
 2. Minä luin ekan osan joskus aikaa sitten ja tykkäsin kovasti, pitäisi nyt jatkaa tätä sarjaa. Luin tässä välissä Gierin toisen trilogian: Unien kirjat. Sekin oli hyvä ja tykkäsin :) Gierin huumorintaju kyllä osuu ja uppoaa muhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin tämän trilogian jälkeen tarttua tuohon Unien kirjat-trilogiaan :) Tää toinen osa ei mielestäni ollut yhtään huonompi kuin ensimmäinen. Joten varmasti tykkäät tästäkin! :)

   Poista

Kiitos kommentista ! :)