tiistai 3. tammikuuta 2017

JOULUKUUN KOOSTE

kuvassa joululahjani: KIRJAHYLLY!!!!<3
Kun marraskuu vaihtui joulukuuksi, olin Lontoossa lomailemassa. Kun palailin takaisin Suomeen, minulla alkoi taas armoton työputki. Yritin siinä välissä ehtiä lukemaan edes vähän. Huomasin myös, että tartuin mieluummin ohuisiin teoksiin, sillä yritin saada Goodreadsin lukutavoitteen vuodelta 2016 saavutettua. Vaikka en lukenut niin paljon kuin olisin halunnut, oli joulu silti mukavaa aikaa. Rakastan joulua ja sitä läheisten kanssa yhdessäoloa. Se kun saa koko päivän hengailla perheen kanssa yöpuvussa, pelailla lautapelejä, lukea, katsoa leffaa sekä välillä napostella suklaata ja juoda teetä on vain parasta. Tarkoituksena oli olla jouluna äidin luona muutama yö, mutta viihdyin siellä niin hyvin, että vierailu venyikin yli viikon pituiseksi. :D

piti testaa mitä lajitteluhattu sanoo tällaiselle jästille

Joululahjoista muutama sananen. Tänä vuonna en ollut kirjalahjoja toivonut, paitsi siskolta. Ja siskolta sain vihdoin oman Harry Potter ja Azkabanin vangin. Tosiaan hyllyäni on ollut koristamassa siskon omistama Azkabanin vanki ja Feeniksin kilta jo monta vuotta. Nyt voin vihdoin palauttaa ainakin tuon Azkabanin vangin hänelle. Poikaystävältäni toivoin lahjaksi kirjahyllyä. Ja sen sain, kuten kuvasta näkee! (tosin ihan itse sen kyllä lähdin hakemaan Ikeasta :D) Olen aikasemminkin sanonut täällä blogin puolella, että en omista kirjahyllyä, sillä se ei mahdu meillä kotona mihinkään. Kaikki kirjani ovat tähän mennessä olleet kahdessa eri kaapissa, hyllyillä monessa rivissä. Tila alkoi kirjoilta loppua eivätkä nätit kirjat päässeet edukseen ollenkaan suljetussa kaapissa. Käytiin keskustelu poikaystäväni kanssa, jonka seurauksena hankkiuduttiin eroon kahden hengen ruokapöydästä. Ja ennen kuin joku kauhistuu tätä niin kerron, että ollaan sen pöydän ääressä kahden vuoden aikana syöty max. 2 kertaa :D Joten kirjahyllystä oli paljon enemmän hyötyä ja se on paljon kauniimpi mielestäni kuin ruokapöytä. Eihän tuohon hyllyyn mahtunut läheskään kaikki kirjani, mutta suurin osa.. Tai ainakin puolet. Nyt kyllä höpötin paljon enemmän kuin muutaman sanan.. Mutta olen iloinen!

Joulukuussa luettua:

1. Timo Parvela, Bjørn Sortland: Kutsu (Keprel62 #1, bloggaus tulossa?, 8.12)
2. Bjørn Sortland, Timo Parvela: Lähtölaskenta (Kepler62 #2, bloggaus tulossa?, 17.12)
3. Timo Parvela, Bjørn Sortland: Matka (Kepler62 #3, bloggaus tulossa?, 21.12)
4. Bjørn Sortland, Timo Parvela: Pioneerit (Kepler62 #4, bloggaus tuilossa?, 22.12)
5. J.K. Rowling: Harry Potter ja puoliverinen prinssi (Harry Potter #6, bloggaus tulossa, 28.12)
6. Hanna Koljonen: Sokerihullu (sarjakuva, 28.12)
7. Mauri Kunnas: Joulupukki (28.12)
8. Brian K. Vaughan: Saga - toinen kirja (sarjakuva, 29.12)

Yhteensä: 8 kirjaa / 1572 sivua

2 omasta hyllystä
6 kirjastosta
8 suomeksi
2 naisen kirjoittamaa
6 miesten kirjoittamaa
6 kotimaista

Luin muistin virkistämiseksi Kepler62-sarjan kaksi ensimmäistä osaa uudelleen. Luin ne viimeeksi huhtikuussa. Niiden jälkeen jatkoin vielä kahteen seuraavaan osaan joita en ollut lukenut ja nyt tuskaisena odotan ensi kesää milloin sarjan pitäisi saada jatkoa. Huippuhyvää lasten- ja nuorten kirjallisuutta. Pasi Pitkäsen kuvitus vielä kruunaa kaiken. En tiedä saanko näistä ikinä blogattua, sillä se jäi keväälläkin ajatustasolle. Jos en bloggaa, niin suosittelen tässä ja nyt tutustumaan näihin!

Esitin joulukuun alussa joulun TBR-listani. Sain luettua siltä listalta vain Puoliverisen prinssin sekä Kunnaksen Joulupukin. Joulupukki toi pintaan ihania lapsuusmuistoja, sekä jouluisen fiiliksen. Puoliverisestä prinssistä meinaan tehdä oman arvostelun.

Luin myös pari sarjakuvaa. Hanna Koljosen Sokerihullu oli hyvä sarjakuva. Se kertoi sokeririippuvuudesta ja kuulosti omaan korvaan ehkä hieman tutulta. Tosin tämä oli jo hieman next level. :D Luin myös Sagan toisen osan, josta pidin jo hieman enemmän kuin ensimmäisestä osasta. Luultavasti sytyn tälle sarjalle hieman hitaamman puoleisesti.

Palailen vielä erillisellä postauksella koko vuoden koosteeseen, sekä asettelen hieman tavotteita nykyiselle vuodelle! Hyvää tätä vuotta kaikille! Saitteko te kivoja joululahjoja? Mikä oli suosikki lahja?

8 kommenttia :

 1. Hyvää uutta vuotta!

  Kiva hylly, sanon minä, jolla on saman sarjan hyllyistä kasattu kirjahyllykokonaisuus. Eipä mahtuisi kirjat enää yhteen hyllyyn.

  Minulle taisi mieluisin joululahja olla Fabriikki Kustannuksen ennakkotilaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa! :)
   Haha, itsekin tykkään tuosta hyllystä älyttömästi! Jos seuraavaksi muuttaa isompaan kämppään niin täytyy ehkä hakea toinen samanlainen Ikeasta :D

   Lukasinkin hieman tuosta sinun joululahjastasi! Kuulostaa kyllä kivalle! Itse en edes tiennyt tuollaisen mahdollisuuden olemassa olosta! :D

   Poista
 2. Onnellista uutta vuotta! :)

  Haha, minulla on myös samainen hylly kotona, tosin tummana. Ja on muuten ollut hyvä, vaikka pursuaakin kirjoja jo liitoksistaan. Varmaan täytyy joskus piakkoin hankkia toinen samanlainen.

  Oma lempparilahjani taisi olla söpöt library card-sukat ja sarjakuvakirja ystävältäni Kanadasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sitä samaa! :)

   Selkeesti olen valinnut hyvän ja suositun hyllyn :'D Seuraavaan kotiin ostan sitten toisen samanlaisen (jos se vain on isompi kuin nykyinen koti :D)

   Oi, kuulostaa kivoilta lahjoilta! <3

   Poista
 3. Onnellista uutta vuotta!
  Laitoitpa nätiksi hyllysi! Todellakin kirjahylly on tärkeämpi, kuin ruokapöytä, jos sitä ei edes käytä. :D Suosikkilahjaa on vaikea sanoa, kovin montaa lahjaa rahan lisäksi ei saatu. Toisillemme huolella valitut lahjat oli tosi kivat ja sitten tietysti myös itse valitsemani ja pyytämäni verhot ja lakanat.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Todellakin kirjahylly on tärkeämpi kuin ruokapöytä :DD!
   Sehän on ehkä vain hyvä, jos ei pysty valitsemaan yhtä suosikkilahjaa. Jos on saanut sen yhden sijaan monta mieluista :) !

   Poista
 4. Tykkään niin katsella toisten kirjahyllyjä. Tuota kuvaa tuijottelin useamman minuutin, on se niin kaunis * ___ * <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, itsekin aina jään tuijottelemaan muiden hyllyjä. :D
   Ja voi kiitos!! <3 Itse tekisi jo mieli vaihtaa järjestystä ja harmittaa kun ei omista kunnon kameraa, että saisi hyvälaatuisia kuvia :(

   Poista

Kiitos kommentista ! :)