torstai 26. tammikuuta 2017

KIERA CASS - VALINTA35 TYTTÖÄ. 1 KRUUNU. ELÄMÄÄ SUUREMPI KILPAILU.

Kolmellekymmenelleviidelle tytölle Valinta on elämän mullistava mahdollisuus. Se on tilaisuus paeta jo syntymässä valmiiksi määriteltyä elämää. Tilaisuus tempautua kimaltavien iltapukujen ja mittaamattoman arvokkaiden korujen maailmaan. Tilaisuus elää palatsissa ja kilpailla komean prinssi Maxonin sydämestä.

America Singerille Valintaan joutuminen on kuitenkin painajainen. Sen myötä hän joutuu hylkäämään salaisen rakkaussuhteensa kastiltaan häntä alempiarvoiseen Aspeniin. Se tarkoittaa myös kotoa lähtemistä ja osallitumista ankaraan kilpailuun kruunusta, jota hän ei halua. Lisäksi se merkitsee elämää palatsissa, jossa jatkuvana uhkana ovat kapinallisten väkivaltaiset hyökkäykset.

Sitten America tapaa prinssi Maxonin. Vähitellen hän alkaa kyseenalaistaa itselleen tekemiään suunnitelmia - ja ymmärtää, että hänen haaveidensa elämä ei ehkä vedä vertoja yllättävälle tulevaisuudelle.

En muista milloin olisin nauttinut kirjan lukemisesta näin paljon. Tai milloin viimeeksi olisin johonkin kirjaan uppoutunut samalla tavalla kuin uppouduin tähän. Vaikkakin tämä oli jo toinen kerta kun kyseisen kirjan luin. Luin kirjan ensimmäisen kerran viime toukokuussa lomareissulla ja kesäkiireiden takia tästä postaaminen jäi. Nyt hyllyä on hetken koristanut jo sarjan toinenkin osa joten päätin muistin virkistämiseksi lukea Valinnan uudestaan. Nyt voin vihdoin lukea tuon kauan odotetun toisen osan ja kolmaskin ilmestyy suomeksi ihan näillä näppäimillä!

Kirjan tapahtumat sijoittuvat neljännen maailmansodan jälkeiseen aikaan, entisiin Yhdysvaltoihin joka sitemmin tunnetaan nimellä Illéa. Illéa on hylännyt demokratian ja muuttanut maan johdon monarkiaksi. Se miten tähän ajauduttiin, kerrotaan kyllä kirjassa mielestäni kohtalaisen hyvin.
Maassa on kastijako ja päähenkilömme America Singer kuuluu viidenteen kastiin. Viidennen kastin jäsenet ovat yleensä taiteilijoita (mm. soittajia, laulajia, maalareita tai kuvanveistäjiä). Elämä ei ole kovin loisteliasta ja eläminen saattaa olla kituuttamista varsinkin ruuan saamisen suhteen.

Illéan prinssi Maxon on tullut sopivaan naimaikään. Hänen vuokseen järjestetään Valinta, johon maan sopivien naimaikäisten tyttöjen joukosta valitaan 35 tyttöä. Valinta on hyvä mahdollisuus saada perheelle mainetta ja kunniaa, sekä ylemmän kastin. Toki myös pienen pieni mahdollisuus on voittaa prinssi Maxonin sydän ja jäädä elämään palatsiin loisteliaampaa elämää. Kaikkien tyttöjen luulisi olevan halukkaita osallistumaan Valintaan, mutta poikkeuksiakin löytyy. America on jo löytänyt oman rakkauden alempaan kastiin kuuluvasta Aspenista. Erinäisten tapahtumien seurauksena, America tulee kuitenkin valituksi Valintaan mukaan. Ja Valinta, mielestäni se on kirjan parasta antia!

Moni on sanonut kirjan muistuttavan Nälkäpeliä. Huomasin kyllä yhtäläisyydet, mutta ei itselleni silti suuret Nälkäpeli-vibat tulleet. Unelmien poikamies-vibat kyllä sen sijaan tulivat. :D Valinta on mielestäni ihan super viihdyttävää luettavaa. Se on hömppää, mutta siinä on silti sopivasti mukana dystopiaa ja synkempiä sävyjä. Ainoaa miinusta kirja saa kolmiodraamasta, sillä oikeasti.. Kuka tykkää kolmiodraamoista?! Itse en ainakaan ole suuri fani. Mutta sitten.. Maxon.. ah, pelkkää rakkautta jonka takia voisin antaa tälle viisi tähteä. Mutta en anna. Jäin kaipaamaan hieman lisää informaatiota maailmasta jossa eletään sekä kapinallisista. Uskon kuitenkin, että näitä avataan seuraavissa osissa. Jään innolla odottamaan.

Kirjasta on tekeillä elokuva ja olen aivan innnoissani! Jo kirjaa lukiessa näin silmissäni, kuinka hyvin kirja toimisi myös valkokankaalla. I'm so happy!

Pakko myös mainita, että ilmestyisipä nämä kirjat kovakantisina. Kansi on niin kaunis! Mutta pokkarit ei selkeesti kestä omassa käytössä. Kannen teksti on kulunut ja sivut irtoavat kohta :'(

Arvosana: ♥½
Teos: Valinta
Kirjailija: Kiera Cass
Sivuja: 339
Kustantaja: Pen & Paper
Kirjasarja/Trilogia: The Selection #1
Mistä: Omasta hyllystä
Mistä hankittu: Prisma

Helmet lukuhaaste 2017: 10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis
Popsugar reading challenge: 26. A book by an author from country you've never visited

6 kommenttia :

 1. Ihanaa, että tykkäsit tästä! Tuntuu, että olen ollut vähemmistössä suomalaisista lukijoista, jotka ihastuneet tähän. ♥ En malta odottaa, että saan sen nyt tammikuussa ilmestyneen kolmannen osan käsiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin melkeinpä vielä enemmän näin toisella lukukerralla kun annoin puoli tähteä vielä lisää! Tosin kirjan pystyi lukemaan omalla kotisohvalla hieman paremmin kuin 30 asteisella rannalla, missä piti vähän väliä kesken lukemisen lähteä uimaan :D (ja nyt tajusin, että kirjan kansi on varmaan kastunut ja saanut aurinkorasvasta jonka takia kulunut noin :D).
   Tulin todella hyvälle tuulelle kirjasta! Ja nyt kun sain vihdoin kirjoitettua tämän postauksen, niin tekisi mieli tarttua tuohon toiseen osaan vaikka monta muuta kirjaa kesken.

   Poista
 2. Hah, ehkä mä uskallan sittenkin lukea tän!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ihmeessä! Suosittelen kyllä ihan jokaista antamaan tälle mahdollisuuden :)

   Poista
 3. Mä luin tämän joskus vuosia sitten englanniksi ja tykkäsin. Tuntuu että monet ovat haukkuneet tätä ja valittaneet, ettei kirjailija ymmärrä, miten yhteiskunta toimii jne. Ja kirjat tosiaan kuluvat käytössä! Varsinkin sellaiset paksummat kirjat, joita pitää kantaa mukana kauan ennen kuin ne saa luettua loppuun O.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin olen itsekin lukenut muilta. Mut oon kyl iloinen et tykkäsin tästä! :) Ja varsinkin pokkarit kuluvat! Luin kesällä Harry Potter ja Liekehtivän pikarin pokkarina, se ei kestänyt edes yhtä lukukertaa kasassa :(

   Poista

Kiitos kommentista ! :)